Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
08 Mai
Producte

Aliments per al confinament: albercoc

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem l’albercoc, introduït a Europa pels grecs des de l’Orient Llunyà i estès pels àrabs pel litoral mediterrani, aporta menys calories que altres fruites ja que té un 90 per cent d’aigua. Conté molta vitamina A, en forma de betacaroté, i com que té gran quantitat de fibra, millora el trànsit intestinal. Entre els minerals, destaca el ferro: en té molt més que altres fruites però si, a més, els mengem assecats, les populars orellanes, encara en té més (uns 100 grams d’orellanes tenen el doble de ferro que un bistec de vedella del mateix pes).

Amb efectes antioxidants, astringents, antiinflamatoris –són rics en tanins, que ajuden a desinflamar la mucosa intestinal- i dermoprotectors, les persones amb pedres al ronyó o tendència a fer-ne han de menjar-ne amb precaució, ja que té àcid oxàlic que, combinat amb el calci, pot generar oxalat càlcic.

A l’hora de comprar-los els triarem al punt, ja que no s’han de menjar mai albercocs verds perquè són molt indigestos (és una fruita que, un cop collida, ja no madura més), que no tinguin cops ni taques ni un aspecte arrugat, el que vol dir que són massa madurs. Un cop a casa, els guardarem a la nevera amb una bossa amb forats perquè respiri i els podrem menjar en estat òptim durant 3-4 dies.