28 Mar
Producte
Aliments per al confinament: fruits secs
Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.
Avui us proposem els fruits secs, que s’anomenen així perquè de manera natural tenen menys d’un 50 per cent d’aigua. Molt rics en greixos saludables, contenen àcids grassos insaturats que ajuden a combatre el colesterol dolent, protegeixen el cor i ens aporten àcids grassos omega 3 i omega 6. També contenen minerals com potassi, magnesi i fòsfor, i antioxidants que ajuden a prevenir les malalties degeneratives i l’envelliment prematur.
N’hi ha una gran varietat: ametlles, una bona font de fibra i en tenen més que qualsevol altre fruit sec; anacards, molt rics en magnesi; avellanes, amb àcid fòlic; festucs, que ajuden a combatre el cansament i l’insomni; cacauets, que milloren la salut cardiovascular –tot i que hi ha moltes persones que en són al·lergiques, així que compte-, les nous, que tenen omega 3, o els pinyons, que són els més rics en greix i per això es tornen rancis molt ràpidament si estan en contacte amb l’aire, la llum i les temperatures altres.
Per conservar-los i evitar que es tornin rancis o es floreixin, els posarem en un pot hermètic i en un espai fresc, sec i allunyat de la llum directa.
Com que són molt energètics, se n’han de menjar pocs, un grapat al dia. Cal mastegar-los bé per evitar que costin de digerir i millor si són crus o poc torrats. Els podem menjar sols, o combinats amb iogurts, quallades o formatges, afegits a amanides i en salses, en format picada.
Avui us proposem els fruits secs, que s’anomenen així perquè de manera natural tenen menys d’un 50 per cent d’aigua. Molt rics en greixos saludables, contenen àcids grassos insaturats que ajuden a combatre el colesterol dolent, protegeixen el cor i ens aporten àcids grassos omega 3 i omega 6. També contenen minerals com potassi, magnesi i fòsfor, i antioxidants que ajuden a prevenir les malalties degeneratives i l’envelliment prematur.
N’hi ha una gran varietat: ametlles, una bona font de fibra i en tenen més que qualsevol altre fruit sec; anacards, molt rics en magnesi; avellanes, amb àcid fòlic; festucs, que ajuden a combatre el cansament i l’insomni; cacauets, que milloren la salut cardiovascular –tot i que hi ha moltes persones que en són al·lergiques, així que compte-, les nous, que tenen omega 3, o els pinyons, que són els més rics en greix i per això es tornen rancis molt ràpidament si estan en contacte amb l’aire, la llum i les temperatures altres.
Per conservar-los i evitar que es tornin rancis o es floreixin, els posarem en un pot hermètic i en un espai fresc, sec i allunyat de la llum directa.
Com que són molt energètics, se n’han de menjar pocs, un grapat al dia. Cal mastegar-los bé per evitar que costin de digerir i millor si són crus o poc torrats. Els podem menjar sols, o combinats amb iogurts, quallades o formatges, afegits a amanides i en salses, en format picada.