Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
11 Mai
Producte

Aliments per al confinament: llagostí

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem el llagostí, un crustaci de 10 potes, cua allargada i cos comprimit, que es diferencia de la gamba per la mida –pot arribar a fer 20 cm- i el color: grisenc quan és cru i més rosat un cop cuinat. Viu en aigües poc profundes, és d’hàbits nocturns i passa la major part del dia enterrat a la sorra. La millor època per a menjar-lo és de maig a agost, però com que també en podem comprar de congelat, en podem menjar tot l’any.

El llagostí, i el marisc en general, és una bona font de proteïnes d’elevat valor biològic, té un contingut baix de greix, sobretot insaturat, i un de colesterol destacable, però no n’absorbim tant gràcies al seu greix insaturat. Tot i això, les persones amb gota n’han de menjar amb precaució, ja que el llagostí i el marisc en general és ric en àcid úric. També és ric en histamina i per això les persones amb migranyes, pressió arterial baixa, contractures o que pateixin inflamacions fortes després de picades de mosquit n’han de menjar poc.

A l’hora de comprar-los, sempre ens donaran més bon resultat els exemplars més molsuts, de 12 a 15 cm, i evitarem els que facin mala olor o mal aspecte. Un cop a casa, els guardarem a la nevera, si pot ser en un recipient amb gel per evitar que els caps que es tornin negres, tot i que el temps màxim per consumir-los des de la compra és 24 hores.

A la cuina els podem menjar bullits o a la planxa, a part d’afegir-lo a arrossos o guisats amb altres productes del mar. Si els volem bullir, posarem aigua amb 60 grams de sal per litre al foc i esperarem que bulli. Llavors hi ficarem els llagostins i esperarem que l’aigua torni a bullir. Els tindrem bullint dos minuts i els traurem. Si els volem menjar a la planxa, untarem la mateixa amb oli i la posarem a escalfar. Quan estigui calenta, hi posarem els llagostins, els salarem i es courem per una banda, després els girarem, els salarem i els farem per l’altra banda tot procurant sempre no passar-nos de cocció perquè no ens quedin secs.