Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
26 Mar
Producte

Aliments per al confinament: llegums

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem els llegums, que al mercat sempre trobareu cuits, ja sigui només bullits o preparats en guisats o altres elaboracions. Els experts opinen que els hem de tenir a la nostra dieta dos o tres cops a la setmana i durant tota la vida ja que, junt amb els cereals, tenen tots els grups de nutrients que el cos necessita: hidrats de carboni, proteïnes, greixos, minerals, vitamines i aigua.

Bàsics en la infantesa i adolescència, perquè estimulen el creixement, i en la vellesa, per mantenir la fortalesa, com que són de digestió lenta, sempre és més adequat menjar-los al migdia i acompanyats d’alguna planta carminativa, com ara llorer o comí. També és molt important, per facilitar-ne la digestió, mastegar-los bé i lentament.

Aporten una quantitat destacada de proteïnes, tot i que no són d’alt valor biològic, per això és important combinar-los amb cereals. A més, en el cas de les llenties, que són riques en ferro però d’un tipus diferent al de la carn o el peix, per poder-lo absorbir bé cal combinar-les amb aliments que tinguin vitamina C, com pebrot vermell, julivert o tomàquet.

Els llegums bullits aguanten bé a la nevera en un pot ben tancat 4 o 5 dies. Si no els voleu comprar ja elaborats sinó només bullits, els podeu coure estofats amb carn o verdures, en amanides, com a farcits de lassanyes, fer-ne hamburgueses o servir-los com a guarnició de plats de peix i carn.