Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
17 Mar
Producte

Aliments per al confinament: salmó

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Comencem pel salmó, aliment important perquè conté vitamina D, molt necessària per a la gent gran i que la dificultat de sortir al carrer i prendre el sol d’aquests dies pot fer disminuir en el seu organisme.

El podem comprar amb tranquil·litat perquè és un peix que permet una bona conservació, via congelació o marinat (sempre que el congeleu prèviament durant 24 hores per evitar l’anisakis). Si el voleu consumir pocs dies després de comprar-lo, desespineu-lo i renteu-lo abans de posar-lo a la part més freda de la nevera en un envàs tapat per evitar que entri en contacte amb l’aire.

En cas de congelar-lo, feu les mateixes passes prèvies que per a refrigerar-lo i, a més, talleu-lo en els trossos de la mida que voldreu cuinar posteriorment. Emboliqueu els talls i anoteu-ne la data de congelació, cosa important perquè penseu que com menys temps estigui congelat, més bona qualitat tindrà el producte final. A l’hora de descongelar-lo, no caigueu en la temptació de deixar-lo a temperatura ambient o submergir-lo en aigua, perquè el resultat serà una pèrdua de nutrients. El que s’ha de fer és descongelar-lo a la part més freda de la nevera, al microones o cuinar-lo directament congelat (incrementeu el temps de cocció en aquest cas). I recordeu que un producte descongelat no es pot tornar a congelar si no s’ha cuinat anteriorment.

Ric en omega3, contribueix a disminuir els nivells de colesterol i ajuda a fer la sang més fluïda, tot evitant la formació de coàguls. Per això el seu consum és recomanable per a la població en general, tot i que les persones amb àcid úric o gota han de limitar-ne el consum pel nivell de purines que, com tot el peix blau, conté.

A l’hora de cuinar-lo, i si no voleu espatllar-ne els greixos saludables, feu-lo al vapor, al forn o a foc lent o mengeu-lo marinat.