Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
25 Jun
Notícies

Arrenca Cuina 4.0

Amb un taller sobre la paella a càrrec del xef Isma Prados comencen, el dimecres 30 de juny, les jornades ‘Cuina 4.0 Gastronomia, Tecnologia, Digitalització i Sostenibilitat’, orgatnizades per la Boqueria i el Consorci de la Zona Franca per reflexionar sobre aspectes relacionats amb els mercats, l’alimentació i l’emprenedoria en el món gastronòmic i dels mercats, i oferir unes sessions formatives sobre bons hàbits alimentaris, tot coincidint amb la circumstància que Barcelona és capital mundial de l’Alimentació Sostenible.

Són tres, doncs, els blocs d’activitats d’un programa que s’allarga fins al 16 de novembre i compta amb la participació de professionals com el xef Isma Prados, el pastisser Christian Escribà o el director de la Fundació Alícia, Toni Massanès, a més de representants de quatre mercats de l’Estat.

Formació sobre bons hàbits alimentaris

L’apartat ‘Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021’ està integrat exclusivament per sessions formatives sobre els bons hàbits alimentaris i el consum de productes sostenibles, en el marc de la dieta mediterrània. Les sessions corren a càrrec del xef i divulgador gastronòmic Isma Prados, i es duran a terme els dies 30 de juny (La paella, un plat únic complet), 13 de juliol (Cuina sense additius, aliments sencers), 14 de setembre (Els làctics i els ous. Font de proteïna) i 27 d’octubre (Els llegums, al natural).

El bloc ‘L’aplicació de les noves tecnologies’ vol fixar-se en nous projectes d’startups del sector gastroalimentari i en noves eines que ajudin a innovar en el món alimentari i comptarà amb dues xerrades. El dia 21 de setembre, el pastisser Christian Escribà, parlarà sobre ‘Les impressores 3D en el món de la pastisseria’, i el 19 d’octubre Toni Massanès, director de la Fundació Alícia, ho farà sobre ‘L’Índex Alicia i el microones. La tecnologia a casa’. Una conversa, aquesta última, que s’articularà sobre dos temes: l’Índex Alícia, una eina per mesurar com és de bona per menjar una cosa que es converteix en una eina d’innovació en el disseny d’aliments i estratègies i la reformulació de plats o dietes, i el microones, una eina que tothom té a casa però poca gent sap fer servir.

Els mercats del futur

Com seran els mercats del futur? Al voltant d’aquesta pregunta girarà l’última activitat d’aquestes jornades. Serà el 16 de novembre i consistirà en una taula rodona sobre ‘La indústria i el repte de la logística e-commerce’, amb la participació de representants de quatre mercats de l’Estat: Òscar Ubide, gerent de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Cristina Oliete,del mercat Central de València, Asier Beato, del mercat de la Ribera de Bilbao i Guillermo del Campo, del mercat de la Paz de Madrid.

Les sessions tindran lloc a l’Espai Boqueria, es faran en castellà, començaran a les 11 h del matí i es podran seguir per streaming a través del canal de youtube del mercat de la Boqueria.

Les activitats es poden recuperar al canal de youtube de la Boqueria. Clicar:

Isma Prados. La paella, plat únic complet

Isma Prados. Cuina sense additius, aliments sencers

Isma Prados. Els làctics i ous. Font de proteïna

Christian Escribà. Les impressores 3D en el món de la pastisseria

Toni Massanès. L’Índex Alícia i el microones. La tecnologia a casa

Isma Prados. Els llegums, al natural

La indústria i el repte de la logística e-commerce