Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
28 Jun
Recepta

Bomba de la Barceloneta

Ingredients: 5 grans d’all, 2 ous, oli d’oliva, pebre vermell picant i dolç, 1 fulla de llorer, vi ranci, 50 g de Maizena, fumet calent, 2 patates grans monalisa, 120 g de carn picada de porc, sal i pebre negre i pa ratllat.

 

Preparació:

Posem 2 patates amb pell a bullir amb un polsim de sal durant 30 minuts.

Blanquegem tres cops un gra d’all per a la maionesa, que farem amb túrmix amb 1 rovell d’ou, oli d’oliva, sal i unes gotes de llima. La reservem a la nevera.

Posem la carn picada a rostir a la paella amb un raig d’oli fins que quedi rossa, aixequem els sucres amb vi ranci i ho reservem en un bol.

Fem un refregit d’alls, llorer, pebres vermells, l’ofeguem amb vi ranci i, un cop evaporat gairebé del tot, hi afegim el fumet, del qual en reservarem un got.

Desfem la Maizena al got de fumet fred, ho barregem bé amb la salsa d’alls, llorer i pebres i la treballem fins que s’espessi.

Pelem les patates i les posem al bol amb la carn. Hi afegim sal i pebre i ho aixafem i barregem bé amb una forquilla o unes varetes. Un cop ben barrejat, amb les mans, fem boles de la mida d’una mandonguilla gran.

Per arrebossar-les, batem un ou i preparem un plat amb pa ratllat. Passem les mandonguilles de patata i carn primer per l’ou i després pel pa ratllat i les fregim en una paella amb oli d’oliva.

Un cop cuites, les passem a un plat amb paper de cuina perquè perdin l’excès d’oli i emplatem, posant-los la salsa picant, la maionesa i una mica de ratlladura de llima per sobre.

Recepta del xef Marc Ribas per al taller de Cuina de Barcelona del Boqueria180.

Mira'n el vídeo aquí.