Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
31 Gen
Recepta

Bomba de la Barceloneta

Ingredients


  • 5 g d’all
  • 2 ous
  • Oli d’oliva
  • Pebre vermell picant i dolç
  • Una fulla de llorer
  • Vi ranci
  • 50 g de Maizena
  • Fumet calent
  • 2 patates grans monalisa
  • 120 g de carn picada de porc
  • Sal i pebre negre
  • Pa ratllat

Elaboració


- Posem dues patates amb pell a bullir amb un polsim de sal durant 30 minuts.


- Blanquegem tres cops un gra d’all per a la maionesa, que farem amb un túrmix amb 1 rovell d’ou, oli d’oliva, sal i unes gotes de llima. La reservem a la nevera.


- Fem un refregit d’alls, llorer, pebres vermells, l’ofeguem amb vi ranci i, un cop evaporat gairebé del tot, hi afegim el fumet, del qual en reservarem un got.


- Desfem la Maizena al got del fumet fred, ho barregem bé amb la salsa d’alls, llorer i pebres i la treballem fins que s’espessi. 


- Pelem les patates i les posem al bol amb la carn. Hi afegim sal i pebre i ho aixafem i ho barregem bé amb una forquilla o unes varetes.


- Un cop ben barrejat, amb les mans, fem boles de mida d’una mandonguilla gran. 


- Per arrebossar-les, batem un ou i preparem un plat amb pa ratllat. Passem les mandonguilles de patata i carn primer per l’ou i després pel pa ratllat i les fregim en una paella amb oli d’oliva. 


- Un cop cuites, les passem a un plat amb paper de cuina perquè perdin l’excés d’oli i emplatem, posant-los la salsa picant, la maionesa i una mica de ratlladura de llima per sobre. 


Marc Ribas (La Taverna del Ciri)


Trobaràs aquesta i moltes més receptes al Receptari Boqueria 180!.