Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
12 Des
Producte

Caldo de Nadal

Per seguir la tradició, a les taules nadalenques no hi pot faltar un bon caldo de Nadal i, per fer-lo com toca, cal passar per la cansaladeria, la carnisseria i les parades d’aviram i verdures. Hem preguntat a l’equip de Bertran Mascarell què necessitarem per al caldo i ens han detallat els ingredients: peu de porc, cansalada, os blanc, orella de porc, botifarra negra i blanca, carn picada i os de l’espinada. Després hi haureu d’afegir pollastre, vedella, col, patata, pastanaga, api, porro i cigrons, i ja tindreu la típica escudella i carn d’olla catalana per a les festes.

Els Bertran Mascarell us ho deixaran tot a punt per anar a l’olla i, si convé, us explicaran en quin ordre ho heu de posar tot a dins: primer totes les carns i ossos. Al cap d’una hora o hora i mitja (temps per a una olla tradicional, no exprés), totes les verdures, fins que s’arribi a les dues hores de cocció. I, bàsic, anar-hi afegint aigua a mesura que es va reduint amb la cocció.

Que ens sobra menjar? Cuina d’aprofitament per a Sant Esteve amb uns canelons, diu la Isabel. Que tenim bon estómac i volem arrodonir l’àpat? Un rostit de pollastre amb panses i pinyons o un ànec amb naps de la Cerdanya. I torrons i neules, que no faltin fake watches.

Els Bertran Mascarell són al mercat des del 1955, quan van començar els pares d’en Rossend, en Josep i la Isabel i continuen elaborant els productes amb les mateixes fórmules del pare. Al seu obrador preparen productes de cansaladeria típics catalans: botifarra negra i blanca, bull blanc, catalana, cansalada, sobrassada, peus de porc cuits, cap de senglar... La seva especialitat és la botifarra crua, elaborada diàriament, sense conservants ni colorants.