Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
01 Feb
Producte

Carxofa

És un producte de temporada, es cullen a la tardor perque no toleren bé el fred, de manera que en podem menjar des del novembre fins a l’abril. A Catalunya es cultiva principalment a les zones costaneres, però hi ha dues àrees geogràfiques on és el producte estrella: el Baix Llobregat, amb la carxofa del Prat, i el Delta de l’Ebre, amb la del Baix Ebre i el Montsià.

Amb poques calories i propietats diurètiques, la carxofa té vitamines del grup B i vitamina A. És rica en ferro, calci, fòsfor, magnesi, potassi i sodi; també té proteïnes, hidrats de carboni i fibra. Com que és depurativa, és bona per als problemes digestius, ajuda a controlar el colesterol i protegeix el fetge.

A l’hora de comprar-les, triarem sempre les que pesin més, estiguin tancades i tinguin les fulles molt juntes. Es conserven a la nevera, però com que es fan malbé bastant ràpid, millor no deixar-les més de 5 o 6 dies.

Quan les tallem s’oxiden ràpidament i es tornen negres. La millor manera d’evitar-ho és submergir-les en aigua i julivert, ja que la vitamina C d’aquesta humil verdura ajuda a retardar-ne l’oxidació.