Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
29 Abr
Producte

Cuinar amb olives i conserves

Les conserves poden salvar més d’un àpat. Així ho veu l’Imma, de la parada Olives Francesc, que les reivindica a la cuina, com també fa amb les olives. En el cas de les primeres, amb conserves de peix i marisc surten plats de la gastronomia tradicional tan gustosos com si s’haguessin preparat amb peix fresc. I molt més econòmics.

Una cosa semblant passa amb les olives, que estem acostumats a menjar només com a aperitiu o acompanyament d’amanides. En una sessió anterior a l’Aula Boqueria, l’Imma i en Francesc ja van demostrar la seva versatilitat mitjançant una proposta tan contundent com mandonguilles farcides amb olives de Kalamata i una de tan impensada com olives amb xocolata.

L’Imma Roquet i en Francesc Esteve són la tercera generació d’una empresa familiar que es va obrir al 1947, aleshores regentada per l’Antoni i l’Antònia. Ofereixen més de 40 tipus d’olives i conserves, serveixen producte natural i amanits especials a una quarantena de restaurants i elaboren diversos amanits i preparats per a les olives que venen al detall. En el camp de les conserves, van ser els primers a tenir productes de la marca Espinaler en exclusiva en un mercat de Barcelona. També són especialistes en oli d’oliva -filtrat, sense filtrar i amb gustos diversos com tòfona blanca o negra, alfàbrega, romaní, etc.- i gran varietat de vinagres (cava blanc i rosat, cabernet, chardonnay, vermut, moscatell, agredolç, poma...).

Serveixen a restaurants –en l’actualitat una quarantena- tant producte natural –com ara les gordal desossades per a les olives esfèriques del Tickets- com amb amanits especials per a cadascun, com ara la barreja per al Quim de la Boqueria, acompanyada d’unes cebes valencianes. També elaboren diversos amanits i preparats per a les olives que venen al detall com ara les d’Aragó amb oli d’oliva, herbes de Provença, alls suaus i vinagre de cava.

Envasen els seus productes al buit, fet que permet mantenir les olives durant dos mesos sense aigua ni fred, i entre les novetats més recents hi ha oli amb làmines d’or, conserves artesanes gallegues Los Peperetes i safrà halal.  A la seva parada s’hi pot comprar també de forma virtual, ja que formen part de l’aplicació de venda online Manzaning.