Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
19 Des
Recepta

Espatlla de porc a l'estil crioll

Ingredients: 1 espatlla de porc, 1 got d’oli d’oliva, 1 got de vi blanc sec, 1 cullerada sopera rasa de sal, 1 cullerada de postres rasa d’orenga, 1 cullerada de cafè rasa de pebre negre en gra. Per al gratinat: 150 ml d’aigua i 300 ml de sucre.

Preparació: Col·loca l’espatlla en una plata una mica fonda que pugui anar al forn. En un bol, barreja la resta d’ingredients i unta l’espatlla amb aquesta barreja. Posa l’espatlla a la nevera durant 18 hores i ves-la girant de tant en tant.

Encén el forn i escalfa’l a temperatura mitjana (160 graus). Posa-hi l’espatlla i deixa-la coure durant una hora i mitja, fins que la carn quedi ben tova. De tant en tant, ves-la regant amb la barreja.

Quan l’espatlla estigui cuita, barreja en un pot l’aigua i el sucre i posa’l al foc. Retira-ho així que arrenqui el bull i pinta amb aquesta barreja la superfície de l’espatlla. Gratina-la al forn a 190 graus fins que quedi ben rossa i torrada i ja la pots servir.

Recepta de Cansaladeria La Moianesa, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí