Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
15 Des
Producte

Garrinet

Cansats de pollastres, galls, ànecs, gall dindis o rostits de Nadal? Què tal si provem el garrinet? Això proposa la Cansaladeria Farrés per a les festes. En són especialistes, ja que van arribar a la Boqueria pels volts de la dècada de 1920 de mà de Josep Cladellas per vendre garrins provinents de l’escorxador de Barcelona només durant les vigílies de Nadal.

És una menja exquisida i molt fàcil de cuinar que millor que reserveu per poder escollir la mida i pes que cada família necessita. El pes més demanat és de 4 a 6 kg, però també us el poden servir de 12 a 15, amb un preu de venda al públic d’entre 10-12 €/kg. I si us preocupa una mica com cuinar-lo, és molt senzill: posem el garrí sencer o a peces en una plata de forn, salpebrat i macerat amb alguna herba, una mica de vi o licor i algun cítric i el deixem 24 h a la nevera.

Després cap al forn, molt calent al principi i anar abaixant la temperatura a mesura que es vagi fent (tantes hores de forn com quilos faci la peça). S’anirà torrant de mica en mica i l’anirem regant amb el seu suc o el d’una llimona barrejat amb una mica de vi perquè no es ressequi i se’ns cremi. Ha de quedar sec per fora però melós per dins. Per acompanyar-lo, verduretes o una compota de poma i un bon vi o cava replica watches.

Dèiem abans que al principi només tenien garrins per Nadal, però amb Joan Farrés va passar a ser un producte de tot l'any i si fins al 2010 només venien garrins -provinents de la comarca d’Osona i també de Lleida durant les èpoques de més demanda-, a partir d’aquesta data van ampliar l’oferta amb embotits curats i cuits de la casa Fígols, provinents del Berguedà, i amb un producte estrella: la llonganissa celler, curada en cellers especialitzats a Montmajor.