Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
21 Jun
Notícies

Godall presenta els seus Lacrima Olea a la Boqueria

En un acte que portava per nom ‘Godall, terra d’oliveres mil·lenàries i olis singulars’, la Cooperativa Agrícola de Godall ha presentat les noves varietats DOP Baix Ebre-Montsià de Lacrima Olea avui dilluns dia 21 a l’Espai Boqueria. En l’acte, que comptava amb públic presencial i es podia seguir també per streaming, hi ha participat Alexis Albiol, president de la Cooperativa d’Oli de Godall, la periodista Tana Collados, directora de Gent de Mercats i Comerços de TV3, i els xefs Jeroni Castell, del restaurant Les Moles d’Ulldecona, i Ada Parellada, del restaurant Semproniana de Barcelona.

Després de la benvinguda a càrrec d’Òscar Ubide, gerent de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Alexis Albiol ha fet una breu presentació de la Cooperativa i la seva història i ha explicat els nous olis, fruit de la reinvenció que han dut a terme aquests elaboradors arran de les dificultats provocades per la pandèmia de la Covid-19.

Així, a més de proposar una nova imatge per als olis que produeixen, han engegat una línia de treball nova que passa per la producció de noves varietats d’oli (bio, monovarietals, aromatitzats, mil·lenaris...) i potenciar-ne la qualitat. Les noves varietas que han presentat són morruda, sevillenca, farga, arbequina, empeltre, picual i un cupatge de morruda, sevillenca i farga.

Una espelma comestible feta d’oli

El fet de no poder celebrar durant dos anys seguit la Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godal, els ha portat a fer la presentació dels nous olis a la Boqueria. Una oportunitat que Jeroni Castell, xef amb dues estrelles Michelin i dos sols Repsol, no ha volgut deixar passar per demostrar que amb l’oli es pot fer qualsevol cosa, com ara una espelma, elaborada amb oli texturitzat, amb la seva metxa per encendre i que es pot menjar, untada sobre pa, unes falses olives o un polvorón.

L'acte es pot recuperar al canal de youtube de la Boqueria: clicar aquí.