Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
18 Gen
Notícies

La DOP Terra Alta presenta els olis novells a la Boqueria

Dilluns 17 de gener va arrencar la segona edició del GastroOli DOP Terra Alta, les sessions gastronòmiques que tenen per objectiu difondre les característiques de l’oli d’oliva verge extra de la DOP de la varietat empeltre. I, per segon any consecutiu, l’Espai Boqueria va acollir una presentació que va comptar amb una triple sessió de cuina i que es va poder seguir per streaming.

El gastrònom i comunicador de cuina Pep Nogué va ser l’encarregat de la primera sessió, que es va dur a terme després de les paraules de benvinguda de Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i una presentació a càrrec de Josep Pere Colat, president de la DOP Terra Alta. Nogué va cuinar una bullinada d’escòrpora, un bacallà amb emulsió d’oli d’oliva verge i avellana i unes gambes amb el seu suc.

A continuació, rere els fogons es van instal·lar els xefs Isaac Estruel, Montse Frisach i Ricard Vidal, del restaurant Miravall de Batea, que van preparar plats típics de la comarca com l’arròs de gerreta i les coquetes del darrer dia, a més d’una brandada de bacallà i, finalment, l’última sessió de cuina en directe va anar a càrrec de la pastissera, barista i copresentadora del programa ‘Cuines’ de TV3, Gessamí Caramés, que va presentar el seu llibre de receptes Meleta de romer i va preparar pastissets ded cabell d’àngel i coc de massana de l’agredolç, dues receptes incloses al mateix.

Sessions gastronòmiques per promocionar la cultura alimentària

GastroOli DOP Terra Alta són unes sessions gastronòmiques pensades com a trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i la gastronomia de la Terra Alta. Per això no hi pot faltar el producte de màxima qualitat certificada, l’oli de la DOP Terra Alta, amb la varietat empeltre, singular a Catalunya perquè és l’única DOP que la té -l’11 per cent de la producció mundial d’aquesta varietat es concentra a la Terra Alta. I per això serveixen també per presentar els olis novells de la campanya, recentment guardonats pels premis CDO de Reus.

D’acord amb els organitzadors, les sessions gastronòmiques i culinàries del GastroOli han de servir per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners i fer més competitius els professionals i empreses gastronòmiques del territori.

Les sessions de cuina es poden recuperar en aquest enllaç.