La Mar de Bé a La Boqueria
‘La mar de bé’, el programa divulgatiu sobre el món de la pesca que es va emetre per TV3 aquest estiu passat amb l’objectiu de donar prestigi al peix de llotja i al pescador i oferir una visió de l’ofici i la seva riquesa cultural, ha passat per l’Espai Boqueria aquest mes de setembre de la mà del xef Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, i presentador de l’esmentat programa de televisió.
Ho ha fet amb tres tallers de cuina, acompanyat per Judit Pagés i Joan Alginet, representants dels Grups d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre respectivament, i el pescador Enric Panoi. Amb un format que combinava la conversa amb els representants del món pesquer i el showcooking, als tallers de Casellas no només s’hi ha parlat de les característiques i les possibilitats culinàries de productes com llagostins i gambes, sípies i cananes, dorades, sardines, bonítols, dèntols i anxoves, sinó que ha preparat plats de cuina marinera, posats al dia, com uns llagostins marinats amb ajo blanco, emulsió d’all negre i cireres; un arròs a la cassola amb canana, salsitxes, costella de porc i escamarlans o un suquet d’anxoves que es prepara en 10 minuts. També hi ha hagut temps per parlar sobre la vida dels pescadors i les tècniques de pesca o explicar algunes anècdotes sobre el comportament dels animals del món marí.
Els tallers del xef del Casamar es van emetre per streaming mitjançant el canal de youtube del mercat de la Boqueria i es poden recuperar clicant aquest enllaç.