Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
22 Oct
Notícies

L'alimentació sostenible, de la Boqueria a Betevé

Durant la Setmana de l’Alimentació Sostenible 2021, del dilluns 18 al divendres 22 d’octubre, Betevé va emetre una programació especial que incloïa una sèrie de showcookings elaborats des de l’Espai Boqueria del mercat. A les 18 h, cada dia, els espectadors de la cadena televisiva van poder veure rere els fogons el periodista Adam Martín, la doctora Dorte Froreich, l’experta en hàbits saludables i cuina terapèutica Pilar Benítez, una representant de la Fundació Espigoladors i Marta Gil.

A la primera sessió es va fer un repàs dels conceptes carnivorisme, omnivorisme, vegetarianisme i el ‘plant based diet’, per intentar posar una mica de llum a com ens afecta el que comprem i on ho comprem. Durant la sessió, Gil i Martín van elaborar una recepta d’estofat de seità amb bolets.

Del ‘batch cooking’ al malbaratament alimentari
El tema de la segona sessió, amb Dorte Froreich, va ser com organitzar els àpats per tenir una alimentació sostenible i una vida saludable mitjançant el ‘batch cooking’, cuinar per a tota la família, invertint-hi una mica de temps, i fer plats nutritius per al dia a dia. L’alimentació dels infants, en especial per allunyar-los dels productes processats, va ocupar la tercera sessió, amb Pilar Benítez, que va oferir tres idees d’esmorzar saludables per als nens evitant la brioixeria industrial.

Froreich va repetir sessió, la quarta, en la qual es va tractar com mantenir una relació saludable amb el menjar, aprofitar els aliments de temporada i obrir la porta de la nostra cuina a la creativitat, i s’hi van oferir consells per evitar la gana provocada per l’ansietat. Finalment, la cinquena sessió es va centrar en la prevenció del malbaratament alimentari, amb una experta en aprofitament alimentari de la Fundació Espigoladors que va donar trucs i consells per treure el màxim partit als aliments.

La Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible es va dur a terme en el marc de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible -amb l’objectiu de tirar endavant projectes que ens acostin a la transformació dels sistemes alimentaris cap a models més saludables i sostenibles- i va arrencar el passat dia 14 amb un pregó en format d’acte participatiu a la plaça de Sant Jaume. Una creació musical col·lectiva creada especialment per a l’ocasió que va servir com a tribut a tots els agents que formen part dels circuits alimentaris i són peces clau per aconseguir els objectius del projecte: pagesos, pescadors, ramaders, paradistes de mercat, xefs i repartidors de menjar.

Per això l’acte va comptar amb la presència de Ferran Berenguer, representant del sector ecològic de la Unió de Pagesos; Jose Manuel Juárez, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona; Marta Carola, ramadera i membre del projecte Ramats de Foc; Felipe Corredor, rider membre de Riders x Derechos; Carme Ruscalleda, xef amb 7 estrelles Michelin i Àngels Fisas, paradista verda del mercat de la Concepció i pagesa, que va donar veu als 39 mercats municipals de Barcelona i posar en valor la feina que fan les seves venedores.

La Setmana, també als quioscos de la Rambla
La Boqueria també va cedir els quioscos de la Rambla perquè, durant aquest cap de setmana i el següent, serveixin com a expositors d’entitats i empreses relacionades amb l’alimentació sostenible: Associació SomlaClau, L’Olivera Cooperativa – Can Calopa de Dalt, Fundacions Tres Turons, Mescladís, DESOS Opció Solidària, El Peix al Plat – Barcelona Turisme Pesquer, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Associació AbonoKm0, Nutrició Sense Fronteres, Permacultura ATTA, Foodcoop BCN, Animal Rebellion, Ecologistes en Acció de Catalunya i Banc de recursos presenta: Pont Alimentari i Remenja’mmm.