Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
17 Jun
Recepta

Patates al niu

Ingredients: 1,5 kg de patates, 400 g de carn picada de porc o de gambes, 180 g de mantega (i una mica més per al sofregit), 1 ceba grossa, 250 g de tomàquet pelat triturat, 4 ous, 1 gra d’all, formatge ratllat, 200 ml de llet tèbia i sal.

Preparació: Pela les patates, talla-les i fes-les bullir amb sal. Un cop bullides, aixafa-les i barreja-les amb la llet i 100 g de mantega. Reserva-les.

Fes un sofregit en una paella: enrosseix la ceba ratllada molt fina amb una mica de mantega i, abans que comenci a agafar color, afegeix-hi el tomàquet triturat. Quan estigui el sofregit, afegeix-hi l’ingredient escollit, la picada de carn o les gambes (si tries aquestes últimes, també cal que li afegeixis un gra d’all picat).

Quan ja ho tinguis cuit, afegeix-ho al puré de patata que tenies reservat i posa la barreja en cassoletes individuals aptes per al forn. Dona’ls forma de volcà, separa les clares d’ou dels rovells i aboca’ls dins dels volcans.

Munta les clares a punt de neu i posa-les per sobre de les cassoletes. A sobre de les clares, posa-hi uns bocinets de mantega i el formatge ratllat. Fica les cassoletes al forn per gratinar i ja les podràs servir.

Recepta del Bar Sant Josep, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí