Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
15 Feb
Recepta

Pollastre a la cassola de la besàvia

Ingredients: 1 pollastre de pota negra d’1,5 kg, 1 ceba, 2 tomàquets madurs, 150 g de prunes, 75 g de panses, 50 g de pinyons, 25 g d’ametlles torrades, 2 galetes maria, 1 copeta de vi blanc, 250 ml d’aigua, 100 ml d’oli, sal i pebre.

Preparació: Salpebra el pollastre, net i tallat a quarts, i daura’l en una paella grossa. Traspassa’l a una cassola. A la mateixa paella d’abans i amb el mateix oli, salta lleugerament les prunes, les panses i els pinyons, i posa’ls sobre el pollastre.

Aprofita el mateix oli per sofregir la ceba, tallada a rodelles i, quan estigui daurada, afegeix-hi els tomàquets tallats ben petits. Sofregeix-ho fins que estigui tot ben cuit. Afegeix-hi l’aigua i que cogui a foc lent durant 10 minuts.

Mentrestant, pica al morter les ametlles torrades, uns 10 g de pinyons i les galetes i deixata-ho amb el vi blanc.

Quan el sofregit estigui fet, passa’l pel colador xinès i afegeix-li la picada. Després aboca-ho a la cassola del pollastre i posa-la al foc. Deixa que faci xup xup uns 40 minuts i ja ho pots servir.


Recepta d’Avinova, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí