Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
17 Oct
Recepta

Pomes al forn amb crema i caramel

Ingredients: 4 pomes golden, 100 g de sucre i 50 ml d’aigua.

Per a la crema: 150 g de sucre, 500 ml de llet, 1 tros de pela de llimona, 1 tros d’escorça de canyella, 6 rovells d’ou i 1 cullerada petita de farina de blat de moro (Maizena).

Per al caramel: 100 g de sucre i 50 ml d’aigua.

Preparació: Renta les pomes, buida’n el cor i omple’l amb aigua i sucre. Fes un tall transversal a la pell amb la punta d’un ganivet i posa-les al forn a 160 graus.

Quan estiguin cuites i daurades, treu-les del forn i deixa-les refredar.

Mentrestant, prepara la crema. Posa la llet a bullir en un pot amb la pela de llimona, 150 g de sucre i la canyella. A banda, bat 6 rovells d’ou amb un raig de llet i una culleradeta de farina de blat de moro. Quan la llet del pot arrenqui el bull, afluixa el foc, retira’n la pela y la canyella i afegeix-hi els rovells. Continua la cocció a foc molt fluix, remenant contínament i mirant que no arribi a bullir. Quan el líquid s’espesseixi una mica, retira el recipient del foc i deixa’l refredar.

Separa la part superior de les pomes i amb una mànega pastissera farceix-les amb la crema. Posa-las en una plata.

En un altre pot prepara el caramel amb aigua i sucre i quan agafi un color torrat bonic, aparta’l del foc i escampa’l per sobre les pomes.

 

Recepta del Bar Central, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí