Porros amb salsa verda
Ingredients: 1 k de porros, oli d’oliva verge, pebre negre. Per a la salsa verda: all, oli d’oliva, farina, brou vegetal, bitxo, julivert i vi blanc.
Preparació:
Posem el porro sencer al forn a 200 graus durant 35 minuts. El pelem i el reservem.
Per fer la salsa, ofeguem l’all amb el bitxo i l’oli d’oliva, hi afegim la farina i el brou vegetal i el cuinem durant tres minuts perquè ens quedi la textura que busquem. La colem, la tornem a posar al foc i la lliguem amb l’oli verge.
Hi afegim el julivert picat i el porro tallat a trossos i ho seguim cuinant a foc baix durant tres minuts. Hi incorporem el vi blanc i ho deixem coure un minut més.
Emplatem, salsegem i ho acabem amb una mica de pebre negre i oli d’oliva verge per sobre.
Recepta del xef Romain Fornell per al taller El Xef Convidat del Boqueria180.