Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
21 Oct
Notícies

Presentada la 9a edició de la Tapa Solidària

L’espai situat al davant del Quim de la Boqueria va acollir dilluns 21 d’octubre la presentació de la 9a edició de la Tapa Solidària, una iniciativa a benefici de l’ONG Casal dels Infants que aquest any compta amb la participació de 64 restaurants i locals de Barcelona i Catalunya, entre els quals el Quim de la Boqueria i el Bar Pinotxo, implicats en aquesta acció des de la primera edició.

Els restaurants que participen a la Tapa Solidària escullen una tapa de la seva carta i donen al Casal dels Infants 0,50 euros per tapa venuda en el període entre l’1 d’octubre d’aquest any i l’1 de gener de l’any que ve. Una iniciativa que ha permès, en paraules de Lluís Prats, voluntari del Casal dels Infants que va fer de mestre de cerimònies de la presentació, recollir 209.000 euros en les vuit edicions anteriors. Prats també va manifestar que l’any que ve, que celebraran els 10 anys de la Tapa Solidària, estan pensant que puguin passar ‘coses interessants’.

Els establiments participants, entre els quals es troben els nostres Quim de la Boqueria i Pinotxo, són de tipologia molt variada i van des de petits bars fins a restaurants amb estrelles Michelin (per saber quins són, visiteu el web de la Tapa Solidària) i els diners que es recullen amb la iniciativa es destinen, com en les edicions anteriors, al servei Vincles del Casal dels Infants i al Casal Familiar. El primer és un espai maternoinfantil d’acompanyament a mares amb fills menors de 3 anys en situació d’exclusió social, mentre que el segon ofereix acompanyament, assessorament i un espai de suport mutu a famílies desfavorides que tenen infants al seu càrrec.

Salvador Capdevila, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria i el cuiner Quim Márquez, del Quim de la Boqueria, van donar la benvinguda al mercat i agrair la presència a una àmplia representació dels restaurants participants en un acte que va comptar també amb la presència de Xavier Trias, excalcalde de Barcelona, i Georgina Oliva, secretària general d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A nivell gastronòmic, durant la presentació es va poder tastar un assortit de pastisseria elaborada per Escribà i unes tapes preparades pel Quim de la Boqueria, servides per alumnes de l’Aula d’Hostaleria, un servei de formació i inserció laboral del Casal dels Infants.