Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
25 Set
Notícies

Reprenem el Boqueria 180

Després de l’aturada forçada per l’epidèmia de Covid-19 i l’entrada en funcionament de l’estat d’alarma i confinament del passat 14 de març, l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria torna a posar en marxa el programa d’activitats per a la celebració del 180 aniversari del mercat.

El programa, amb una durada de l’octubre del 2020 al gener del 2021, s’ha hagut de reorganitzar i hi ha hagut algunes activitats que no es podran dur a terme. Tot i això, manté el mateix esperit amb què va néixer i l’alimentació i la gastronomia en continuen sent els eixos troncals. A més, s’ha establert un protocol per a la Covid-19 per poder dur a terme les activitats amb mesures seguretat per als participants.

Dos grans blocs temàtics

El leitmotiv del programa continua sent ‘180 anys alimentant Barcelona’ i el seu esperit, aprofundir en l’alimentació i la cuina barcelonina des que es va posar la primera pedra de la Boqueria, el 19 de març del 1840. Amb aquest objectiu, el programa està organitzat en dos grans blocs temàtics: tallers de cuina i sessions de conversa.

El primer agrupa els tallers Cuina de Barcelona, Cuines del Món, El Xef Convidat i el programa Boqueliciosa, un conjunt de sessions que volen acostar el producte, productors i cuines del territori català a la ciutat de Barcelona i que tindrà continuïtat un cop acabats els actes del 180 aniversari.

El segon agrupa el cicle de converses 180 anys alimentant Barcelona, una mirada a l’evolució del món de l’alimentació amb un cicle de converses en parella i en clau de repàs històric sobre ‘Què menjàvem, què mengem’. I es completa amb dues sessions puntuals més, Primera plana, una taula rodona amb periodistes que parlaran sobre el mercat, la seva evolució i el seu possible futur, i La Boqueria. 1840-2020, presentació d’un llibre d’història sobre el mercat.

Totes les activitats es duran a terme en el nou Espai Boqueria, un aula de divulgació instal·lada a peu de mercat, a la part posterior del mateix, que tindrà programació estable un cop acabats els actes del 180 aniversari del mercat, i que s’inaugurarà el pròxim 2 d’octubre amb el primer acte del programa recuperat: la taula rodona periodística Primera Plana.

Protocol de seguretat Covid-19

Per poder garantir la seguretat dels assistents a les activitats s’ha establert un protocol Covid-19, que té com a punts principals l’aforament limitat a 12 persones, la desinfecció de l’espai abans i després de cada ús, la higiène de mans i presa de temperatura i dades de contacte abans d’accedir a l’espai, l’ús obligatori de mascareta i distància social i la impossibilitat de fer el tast de les receptes cuinades dins del recinte del mercat, que s’oferiran als participants perquè se les emportin a casa. Per conèixer en profunditat els diversos punts d’aquest protocol podeu clicar aquí.

Com ja es feia abans de l’aplicació de les mesures de seguretat per la Covid-19, els assistents s’han d’inscriure a les activitats prèviament al web boqueria180.barcelona El mateix web i les xarxes socials del mercat (FacebookTwitter i Instagram) són les plataformes informatives de tots els actes de l’aniversari. Des de les xarxes socials de la Boqueria s’anirà informant de l’obertura d’inscripcions a les diverses activitats.

Teniu a continuació el calendari de totes les activitats previstes.

TALLERS DE CUINA

Les persones que vulguin assistir-hi han d’inscriure-s’hi prèviament i fer un pagament de 5€ -a excepció dels del programa Boqueliciosa, que és de caràcter gratuït. Cuina de Barcelona pèrmetrà descobrir els plats tradicionals de la ciutat que s’han convertit en patrimoni de la cultura catalana amb el xef Marc Ribas; Cuines del món, fer una visita a la gastronomia de diversos països amb el xef Isma Prados, i El Xef convidat, veure en acció grans xefs i descobrir les seves propostes.

Cuina de Barcelona
Dissabte 7 de novembre. Espai Boqueria, de les 11 a les 13 h.

Cuines del Món
Dissabte 17 d’octubre, cuina texana
Dissabte 21 de novembre, Etiòpia
Dissabte 12 de desembre, Turquia
Dissabte16 de gener, Filipines
Espai Boqueria, de les 11 a les 13 h.

El Xef Convidat
Dissabte 24 d’octubre, Albert Raurich (Dos Palillos)
Dissabte 14 de novembre, Rafa Zafra (Estimar)
Dissabte 28 de novembre, Eduard Xatruch-Oriol Castro-Mateu Casañas (Disfrutar)
Dissabte, 23 de gener, Germán Espinosa (Fonda España)
Espai Boqueria, de les 11 a les 13 h.

Boqueliciosa
Dijous 15 d’octubre, Jeroni Castell. Restaurant Les Moles (Ulldecona)
Dijous 19 de novembre, Quim Casellas. Restaurant Casamar (Llafranc)
Dijous 10 de desembre, Iolanda Bustos. Restaurant La Calèndula (Regencós)
Dijous 14 de gener, Rafel Muria. Restaurant Quatre Molins (Cornudella de Montsant)
Espai Boqueria, de les 11 a les 13 h.

SESSIONS DE CONVERSA

Com en el cas anterior, les persones interessades a assitir-hi s’hauran d’inscriure prèviament, amb la diferència, però, que és una activitat gratuïta que gira al voltant del cicle ‘180 anys alimentant Barcelona’ i es completa amb dues sessions puntuals més.

180 Anys Alimentant Barcelona
Divendres 16 d’octubre, Carme Ruscalleda i Quim Márquez. Cuina de mercat
Divendres 20 de novembre, Pau Arenós i Joan Bayen. Gastronomia en barra
Espai Boqueria, de les 18 a les 19.30 h.
Divendres 18 de desembre, Núria Bàguena i Rosa Millán. Què menjàvem, què mengem: fruita
Divendres 22 de gener, Toni Massanés i Sebas Ortiz. Què menjàvem, què mengem: carn
Espai Boqueria, de les 11 a les 12.30 h.

Primera Plana
Taula rodona amb els periodistes Tana Collados, Carmen Alcaraz del Blanco, Òscar Broc, Paula Molés i Albert Molins, que conversaran sobre el mercat, la seva evolució i el seu possible futur.
Divendres 2 d’octubre
Espai Boqueria, de les 18 a les 19.30 h.

La Boqueria. 1840-2020
Matilde Alsina i Genís Arnàs presentaran el llibre d’història del mercat de què són coautors i explicaran anècdotes i curiositats sobre la Boqueria i la seva gent.
Divendres 13 de novembre
Espai Boqueria, de les 11 a les 12.30 h.


diptic-boqueria180.pdf