Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
19 Oct
Recepta

Risotto de ceps

Ingredients: 300 d’arròs, 250 g de ceps frescos, 1 escaluya, 3 grans d’all, 50 g de formatge de cabra fresc, 4 cullerades o 80 ml de nata líquida, 4 cullerades o 80 ml d’oli d’oliva, el suc d’una llimona, 750 ml de brou de pollastre, julivert picat, sal.

Preparació: Pela l’escalunya, renta-la i pica-la. Pela els alls i pica’ls. En una cassola amb oli, ofega aquests dos ingredients a foc lent, durant 5 minuts. Talla els ceps a làmines molt fines, incorpora’ls a la cassola i deixa-ho coure tot plegat 5 minuts més.

Afegeix-hi l’arròs i ofega la preparació 2 minuts més. Aboca-hi el suc de llimona i remena bé la cassola fins que el líquid s’evapori. Afegeix-hi el brou a poc a poc, sense deixar de remenar. A mesura que es vagi reduint el líquid, ves-li afegint brou. Al cap de 16-18 minuts, apaga el foc i deixa-ho reposar 2 minuts.

A banda, aixafa amb una forquilla formatge de cabra dins d’un bol i afegeix-hi la nata líquida. Barreja-ho bé fins que et quedi una pasta homogènia, que afegiràs a l’arròs. Remena-ho tot bé. Escampa-hi el julivert per sobre i ja el pots servir.

Recepta d’Especialitats Ramos, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí