Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
20 Feb
Recepta

Sopes de la Segarra

Ingredients: 1 bròquil o 1 coliflor, 800 g d’albergínies, 200 g de tomàquets madurs, 600 g de pa tallat fi i torrat, 1 cabeça d’alls, 1 ceba grossa, 2 litres d’aigua, 80 ml d’oli, julivert, pebre negre i 1 ou o formatge ratllat.

Preparació: Renta i talla la coliflor o bròquil i fes-lo bullir. Retira’l i talla a rodelles les albergínies amb la pell, bastant fines, i en la mateixa aigua de bullir la coliflor o bròquil escalda-les. Retira-les i reserva-les junt amb el brou.

En una paella amb oli, fes un bon sofregit: enroseix la ceba i ves-hi incorporant l’all tallat menut, el tomàquet ratllat i el julivert tallat finet. Quan tot estigui al punt, afegeix-hi el brou d’abans i les albergínies i fes-ho coure uns 20 minuts.

En una cassola de fang que pugui anar al forn, col·loca-hi una capa de pa prèviament torrat, una altra de sofregit, una de verdures i una mica d’oli i torna a començar, en el mateix ordre, i acaba amb una capa de verdures i la resta del sofregit.

Finalment, escampa-hi per sobre el formatge ratllat o un ou batut i posa-ho 7-8 minuts al forn a 180 graus fins que es gratini. Serveix-ho de seguida.

Recepta de Fruites i Verdures Ramona, del llibre La Cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí