Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
31 Mai
Notícies

Un tast de cuina coreana

Els fans de la cuina del país asiàtic tenen l’oportunitat de menjar-ne a casa amb les propostes per emportar de la parada Masitta, al mercat des del 2002.

Actualment la porten en David i la seva dona, Hana, que van prendre el relleu dels pares d’ell el 2016. Abans de ser a la Boqueria, els pares del David tenien una botiga d’alimentació coreana fora del mercat i van quedar-se una parada en traspàs, situada en un passadís actualment desaparegut arran dels treballs d’esponjament del recinte. En David va néixer a Barcelona, on els seus pares, originaris de Seül ell i Daejong ella, van arribar fa 65 anys. La parada va començar fent exclusivament menjar coreà, però després hi va entrar a treballar la Hana, la dona del David, que és cuinera i va estudiar al Japó -on va obtenir un postgrau de cuina japonesa-, a Corea i a Barcelona, per aprendre cuina mediterrània. Actualment ofereixen plats de cuina coreana, japonesa i xinesa.

Els plats ‘marca de la casa’ són el ‘chap che’, uns fideus de moniato saltats amb pastanaga, ceba, shiitake, espinacs, pebrot vermell, soja i oli de sèsam; el ‘kampugui’, unes broquetes que sorprenen el comensal per la seva textura, i el ‘kimpa’, els makis coreans que, a diferència dels japonesos, són més petits i normalment porten peix. Els que fan a la parada són els tradicionals, però també en fan de vegetarians per encàrrec. A més en preparen una versió que agrada molt als coreans, el ‘ham’, amb frankfurt, com van fer durant l’últim Mobile World Congress per encàrrec. En tots aquests anys, l’únic plat que no ha acabat d’agradar perquè té un gust molt especial és el ‘cha chang’, una salsa negra a base de soja, amb verdura i pollastre que, tot i tenir el mateix nom, no és exactament el mateix plat que es pot trobar a la cuina de Corea.

La seva proposta gastronòmica s’elabora diàriament, amb les quantitats ja pensades per a la demanda que tindrà el taulell, tot i que com que tenen cuina a la parada, també poden preparar encàrrecs imprevistos per a grups. Per a un àpat complet i ràpid, ofereixen diversos tipus de ‘combo’, com ara el que, mentre parlàvem amb en David, es van emportar uns clients coreans a base de salsa negra, ‘kimpa’, ‘kampugui’ i ‘kimchi’. Aquest últim és un complement molt habitual que es triga dos dies a preparar amb col i ceba xinesa, gingebre, pols de bitxo coreà, tiretes de bitxo i salsa de peix i soja.

Cuina a quatre mans

En David i la Hana es reparteixen la cuina: ell en fa la primera tanda i s’encarrega del yakisoba i l’arròs, mentre que la seva dona prepara el ‘chap che’, el ‘kampugui’ i la salsa agredolça. Tot i que no fan ‘plats de temporada’, a l’hivern incorporen a la seva oferta el ‘tok bokk’, una sopa picant molt típica de Corea: un caldo amb bitxo vermell coreà, soja i sucre, pastís d’arròs compactat, llavors de sèsam i pastís de peix en làmines tallades a trossos. I encara que entre la seva oferta no hi ha ‘plats d’estiu’, estan pensant a fer soba.

En David defineix la cuina coreana com saludable, elaborada i picant. Explica que no té estacionalitat i tot l’any es menja de tot. Però sí que hi ha el costum de menjar ‘sam gue thang’ el primer dia d’estiu, un plat contundent per suar tot el que ha acumulat el cos durant l’hivern i que s’acostumi a les temperatures estiuenques. Diu que la gent local la va coneixent cada cop més, en especial els joves, arran del K Pop (Korean Pop). A més, el país asiàtic està ben comunicat amb Barcelona mitjançant vols directes a Seül i l’obertura de restaurants coreans ajuda a difondre la cuina d’un país a qui no agrada el salat.