Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
30 Des
Producte

Xampany

Voleu encetar l’any amb xampany francès? A La Carte des Vins us poden orientar perquè escolliu el que millor s’adapti al vostre pressupost. Abans, però, una mica d’informació sobre el xampany. Es divideix en millésime –produït amb raïm d’una sola anyada, aguanta més abans de perdre les bombolles- i el genèric, que es fa amb diverses anyades barrejades i, per tant, no aguanta tant. Si voleu un millésime decent, els preus van a partir dels 30-40€ mentre que els genèrics surten a partir de 15-20€.

Si us animeu a provar-lo, l’Adrien recomana Trouillard, una casa fundada el 1896 amb seu a Hautvillers, i us dóna tres alternatives: el brut Blanc de Blancs, elaborat amb chardonnay, l’extra brut Blanc de Noirs, elaborat exclusivament amb pinot noir, i el brut extra selecció, elaborat amb chardonnay, pinot noir i meunier. El primer és ideal per acompanyar aperitius i peix blanc, el segon ho és per a arrossos i carns blanques, i el tercer per a ostres, crustacis i caviar.

Si no en fem una bona conservació a casa, s’acaba vinificant (perd una mica el gas i es converteix en un vi blanc). Per conservar-lo correctament, i en cas que no tinguem un soterrani on poder posar un celler, hi ha unes neveres especials tant per a vi com per a xampany i cava. Però si el volem conservar durant un període llarg de temps, només ho podrem fer amb grans marques com Salon, Gosset, Piper-Heidsieck o Louis Roederer, que ens aguantaran uns 20 anys abans de vinificar-se. L’Adrien aclareix que les marques conegudes, com Moet Chandon o Veuve Clicquot, pertanyen a grups empresarials i fan una producció industrial.

La parada, que ven vins, xampanys, caves, destil·lats, xerès, sangria i altres begudes espirituoses, està al mercat des del 2007, té 250 referències en vi, cava i xampany, i la major part de la feina que hi fan en Manuel i l’Adrien és entendre el desig del client per després recomanar-li el producte més adequat en funció del tipus, estil, cos, temps de guarda i pressupost. Formen un equip multicultural, d’orígen frances i alemany, apassionat del vi i sempre feliç de veure que les recomanacions agraden als clients i que tornen a venir. Si us agrada el vi, si el voleu conèixer millor o descobrir noves propostes, feu-los una visita.