29 Abr
Producte
Aliments per al confinament: nespra

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.
Avui us proposem la nespra, fruita típica de primavera i principis d’estiu, és de les primeres a arribar al mercat. Composta principalment per aigua (un 86%), conté vitamines C, B i A en forma de betacarotè (que li dóna el seu color ataronjat), que ajuda en el manteniment de pell i cabells i a tenir les retines sanes. De gust dolç amb un puntet àcid i poques calories, entre els minerals que conté destaquen el potassi i el magnesi, i gràcies a la seva fibra soluble actua com a regulador intestinal, és diurètica i té efectes antioxidants.
Quan les comprem, les triarem madures, ja que verdes són indigestes, que no tinguin gaires zones toves quan les pressionem amb els dits i sense taques. Si les escollim al punt de maduració, les hem de menjar al cap de poc d’haver-les comprat. En cas que encara els falti una mica per madurar, poden aguantar 2-3 dies, fora de la nevera.
La millor manera de menjar-la és crua, però accepta molt bé elaboracions com melmelades o fins i tot flams.
Avui us proposem la nespra, fruita típica de primavera i principis d’estiu, és de les primeres a arribar al mercat. Composta principalment per aigua (un 86%), conté vitamines C, B i A en forma de betacarotè (que li dóna el seu color ataronjat), que ajuda en el manteniment de pell i cabells i a tenir les retines sanes. De gust dolç amb un puntet àcid i poques calories, entre els minerals que conté destaquen el potassi i el magnesi, i gràcies a la seva fibra soluble actua com a regulador intestinal, és diurètica i té efectes antioxidants.
Quan les comprem, les triarem madures, ja que verdes són indigestes, que no tinguin gaires zones toves quan les pressionem amb els dits i sense taques. Si les escollim al punt de maduració, les hem de menjar al cap de poc d’haver-les comprat. En cas que encara els falti una mica per madurar, poden aguantar 2-3 dies, fora de la nevera.
La millor manera de menjar-la és crua, però accepta molt bé elaboracions com melmelades o fins i tot flams.