Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
22 Mai
Producte

Aliments per al confinament: rap

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem el rap, peix de cos pla i poc fotogènic, però de gran resultat a la cuina. Hi ha diverses espècies de rap, entre les quals el comú o ‘blanc’, que és el més freqüent al nostre país, ja que es pesca al Mediterrani i a l’Atlàntic; el negre, menys comú però amb una carn de millor qualitat; l’americà, que es pesca a les costes atlàntiques americanes i el del Cabo, pescat a les costes sudafricanes i que podem comprar congelat.

Amb la pell aspra i sense escates, un cap molt gran (gairebé la meitat del seu cos) i una boca també molt gran i amb dues fileres de dents, el rap viu al fons marí i s’alimenta de crustacis i peixos petits i mitjans. El trobem a la peixateria durant tot l’any, perquè també es pot criar en piscifactoria, però la seva temporada és els mesos d’abril i maig, quan és més saborós.

Membre del grup dels peixos blancs, pel color de la seva carn i perquè conté un 3-4% de greix, no té espines, fet que facilita que els nens en mengin i, entre els seus beneficis nutricionals hi ha les vitamines del grup B, bones per al sistema nerviós i el creixement, i minerals com el seleni, que estimula el sistema immunitari.

Quan en comprem, ens assegurarem que sigui fresc i, un cop a casa, el conservarem a la nevera o bé el congelarem. A la nevera, el posarem en un recipient que tingui una reixeta a sota, perquè el peix no quedi en contacte amb l’aigua que desprèn, i el taparem amb un drap humit perquè respiri (si fem servir la tapadora del recipient, procurarem que no estigui tapat del tot. Si a la peixateria ens l’han servit en una safata absorbent, no cal fer servir reixetes. Amb aquestes precaucions, ens durarà dos dies en bones condicions.

Les seves possibilitats a la cuina són molt àmplies, des de les sopes i brous fins a paelles, arrossos o guisats, però, com en el cas dels altres aliments, la manera com el cuinem portarà canvis en la digestió i el seu valor nutritiu. Si el fem a la brasa, bullit, a la planxa (sense recremar), al forn (sense greix), en papillota o al microones, el digerirem millor que fregit o acompanyat de salses greixoses.