Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
15 Mai
Producte

Aliments per al confinament: rave

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem el rave, ‘arrel’ picant de la planta del mateix nom, amb varietats de diverses formes: esfériques, còniques, cilíndriques i ovalades. Recobert d’una pell també amb diversitat de colors –vermella, blanca com el daikon japonès, negra o vermella i blanca, tot i que el més freqüent és el vermell- i amb l’interior blanc, a excepció d’algunes varietats asiàtiques, que el tenen rosat. En funció de la seva època de cultiu també els podem classificar com de primavera –amb forma esfèrica i mida no gaire gran-, d’estiu –amb forma més allargada i més grans que els de primavera-, i de tardor, més grans que els anteriors i que, a diferència dels mateixos, s’acostumen a coure abans de menjar-los.

De la família de les crucíferes, com la col, el bròcoli, la colifor o el nap, té efectes antioxidants pels compostos de sofre que conté, hidrats de carboni, fibra i poques calories. Generalment es menja cru, com a aperitiu o en amanides, entrepans i altres elaboracions. El seu gust varia en funció de la varietat, però els més suaus són els petits i allargats de color vermell i blanc. A la primavera i estiu es cultiven a l’aire lliure -per això la millor època per menjar-ne va del maig al juliol- i durant la resta de l’any, en hivernacles.

Quan els comprem, escollim millor els de mida mitjana -que tenen una consistència menys fibrosa-, que siguin carnosos, ferms, de color viu i pell suau, sencera i sense talls o cops, i descartem els que siguin molt grans, estiguin tous o tinguin el coll groguenc. Un cop a casa, el podem conservar a la nevera, dins d’una bossa amb forats perquè respiri, i sense arrencar-li o tallar-li les fulles, durant unes 15 dies.