Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
06 Mai
Producte

Aliments per al confinament: turbot

Volem ajudar-vos a fer una compra fresca saludable i que s’adapti al màxim a les restriccions de moviment d’aquests dies tan complicats. Per això us proposem productes que, per la durabilitat, la versatilitat i la temporalitat, poden facilitar-vos una mica la vida, tant si sou uns cracs dels fogons com si no.

Avui us proposem el turbot o rèmol empetxinat, un peix que molt sovint és confón amb el rèmol. Tots dos són peixos plans, que viuen camuflats a la sorra i es troben a la Mediterrània i l’Atlàntic oriental, però el rèmol és allargat amb les aletes laterals arrodonides, mentre que el turbot és rodó i té les aletes laterals punxegudes i li donen una forma romboïdal. També se’n poden trobar de criats en piscifactories.

El turbot és un peix semigras –amb un contingut de greix que oscil·la entre el 2 i el 5 %-, de carn ferma, baix en calories, sense gairebé espines i de fàcil digestió. Destaca per l’elevada presència de vitamina B9 –més que a la resta de peixos- i també té vitamina B12, B2 i B3, proteïnes de bona qualitat i, entre els minerals, iode, magnesi, seleni, potassi, fòsfor i sodi.

El millor és menjar-lo el mateix dia que es pesca o l’endemà. Si ho fem així, només cal guardar-lo a la nevera, embolicat perquè no es ressequi. Segons com es talli i es netegi, el seu gust variarà d’intensitat. Per treure’n tot el profit, el més aconsellable és comprar el peix sencer i que ens el talli un professional.

A la cuina, la manera més freqüent de preparar-lo és guisat, però pel seu tipus de carn, també és molt adequat per fer-lo al forn, al vapor o a la planxa. Evitem receptes que demanin fregir-lo ja que és un peix que absorbeix molta quantitat d’oli. Si optem per fer-lo guisat, cuinem-lo amb un fons de verdures i evitarem que es ressequi durant el procés llarg de cocció. Si el fem al forn, cal que estigui molt calent i introduir-hi el peix ja net i salpebrat. Haurem de mantenir el forn a una temperatura entre 180 i 190 graus i si l’untem amb oli d’oliva evitarem que es ressequi durant la cocció.