Bomba de la Barceloneta
Ingredients
- 5 g d’all
- 2 ous
- Oli d’oliva
- Pebre vermell picant i dolç
- Una fulla de llorer
- Vi ranci
- 50 g de Maizena
- Fumet calent
- 2 patates grans monalisa
- 120 g de carn picada de porc
- Sal i pebre negre
- Pa ratllat
Elaboració
- Posem dues patates amb pell a bullir amb un polsim de sal durant 30 minuts.
- Blanquegem tres cops un gra d’all per a la maionesa, que farem amb un túrmix amb 1 rovell d’ou, oli d’oliva, sal i unes gotes de llima. La reservem a la nevera.
- Fem un refregit d’alls, llorer, pebres vermells, l’ofeguem amb vi ranci i, un cop evaporat gairebé del tot, hi afegim el fumet, del qual en reservarem un got.
- Desfem la Maizena al got del fumet fred, ho barregem bé amb la salsa d’alls, llorer i pebres i la treballem fins que s’espessi.
- Pelem les patates i les posem al bol amb la carn. Hi afegim sal i pebre i ho aixafem i ho barregem bé amb una forquilla o unes varetes.
- Un cop ben barrejat, amb les mans, fem boles de mida d’una mandonguilla gran.
- Per arrebossar-les, batem un ou i preparem un plat amb pa ratllat. Passem les mandonguilles de patata i carn primer per l’ou i després pel pa ratllat i les fregim en una paella amb oli d’oliva.
- Un cop cuites, les passem a un plat amb paper de cuina perquè perdin l’excés d’oli i emplatem, posant-los la salsa picant, la maionesa i una mica de ratlladura de llima per sobre.
Marc Ribas (La Taverna del Ciri)
Trobaràs aquesta i moltes més receptes al Receptari Boqueria 180!.