12 Des
Producte
Caldo de Nadal

Per seguir la tradició, a les taules nadalenques no hi pot faltar un bon caldo de Nadal i, per fer-lo com toca, cal passar per la cansaladeria, la carnisseria i les parades d’aviram i verdures. Hem preguntat a l’equip de Bertran Mascarell què necessitarem per al caldo i ens han detallat els ingredients: peu de porc, cansalada, os blanc, orella de porc, botifarra negra i blanca, carn picada i os de l’espinada. Després hi haureu d’afegir pollastre, vedella, col, patata, pastanaga, api, porro i cigrons, i ja tindreu la típica escudella i carn d’olla catalana per a les festes.
Els Bertran Mascarell us ho deixaran tot a punt per anar a l’olla i, si convé, us explicaran en quin ordre ho heu de posar tot a dins: primer totes les carns i ossos. Al cap d’una hora o hora i mitja (temps per a una olla tradicional, no exprés), totes les verdures, fins que s’arribi a les dues hores de cocció. I, bàsic, anar-hi afegint aigua a mesura que es va reduint amb la cocció.
Que ens sobra menjar? Cuina d’aprofitament per a Sant Esteve amb uns canelons, diu la Isabel. Que tenim bon estómac i volem arrodonir l’àpat? Un rostit de pollastre amb panses i pinyons o un ànec amb naps de la Cerdanya. I torrons i neules, que no faltin fake watches.
Els Bertran Mascarell són al mercat des del 1955, quan van començar els pares d’en Rossend, en Josep i la Isabel i continuen elaborant els productes amb les mateixes fórmules del pare. Al seu obrador preparen productes de cansaladeria típics catalans: botifarra negra i blanca, bull blanc, catalana, cansalada, sobrassada, peus de porc cuits, cap de senglar... La seva especialitat és la botifarra crua, elaborada diàriament, sense conservants ni colorants.
Els Bertran Mascarell us ho deixaran tot a punt per anar a l’olla i, si convé, us explicaran en quin ordre ho heu de posar tot a dins: primer totes les carns i ossos. Al cap d’una hora o hora i mitja (temps per a una olla tradicional, no exprés), totes les verdures, fins que s’arribi a les dues hores de cocció. I, bàsic, anar-hi afegint aigua a mesura que es va reduint amb la cocció.
Que ens sobra menjar? Cuina d’aprofitament per a Sant Esteve amb uns canelons, diu la Isabel. Que tenim bon estómac i volem arrodonir l’àpat? Un rostit de pollastre amb panses i pinyons o un ànec amb naps de la Cerdanya. I torrons i neules, que no faltin fake watches.
Els Bertran Mascarell són al mercat des del 1955, quan van començar els pares d’en Rossend, en Josep i la Isabel i continuen elaborant els productes amb les mateixes fórmules del pare. Al seu obrador preparen productes de cansaladeria típics catalans: botifarra negra i blanca, bull blanc, catalana, cansalada, sobrassada, peus de porc cuits, cap de senglar... La seva especialitat és la botifarra crua, elaborada diàriament, sense conservants ni colorants.