Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
06 Feb
Recepta

Caneló cruixent d'ànec i pera amb salsa de pera i formatge blau

El programa de cuina  "Qui cuina avui?" de la Xarxa+ visita el mercat de la Boqueria amb una proposta deliciosa i de proximitat amb un dels productes estrella de Ponent: la pera de Lleida, un producte certificat amb la Denominació d’Origen Protegida (DOP). 

En aquesta ocasió, la cuinera Gessamí Caramés, xef del restaurant Meleta de Romer, ens ensenya a elaborar un caneló cruixent d'ànec i pera amb una salsa de pera i formatge blau, una recepta que posa en valor la qualitat de la fruita local i la seva versatilitat culinària.  

La Pera de Lleida DOP compte amb tres varietats delicioses que ens permeten gaudir-ne durant tot l’any: la pera llimonera, la pera blanquilla i la pera conference. En aquesta ocasió, s’utilitzarà la pera conference, una opció que destaca per la seva dolçor i una textura cremosa, ideal per a receptes com aquesta.

Ingredients per a 4 persones

Per als canelons:

  • 2 fulles de pasta filo
  • 2 cuixes d'ànec confitat
  • 4 cullerades de ceba caramel·litzada
  • 2 peres llimoneres DOP Pera de Lleida
  • 200 g de mantega
  • Sal i pebre negre
  • Brots o fulles tendres per decorar

Per a la salsa:

  • 2 cullerades de farina d’arròs
  • 2 cullerades de mantega
  • 500 ml de brou d’au
  • 200 ml de nata (35%)
  • 2 peres conference DOP Pera de Lleida
  • 60 g de formatge blau
  • Sal, pebre i nou moscada

Elaboració

Preparació de la salsa:

  1. Escaliveu les peres conference al forn a 250 °C durant 30-40 minuts amb un raig d’oli i una mica de sal. 
  2. Una vegada estiguin rostides per fora, i toves per dins, retirar-les del forn.
  3. Peleu-les i tritureu la polpa fins a obtenir un puré.
  4. En una cassola, afegir una cullerada de farina d’arròs i foneu la mantega, i remeneu fins que s’espesseixi lleugerament. 
  5. Quan comenci a bullir, afegiu el brou d’au, la nata i el puré de pera. Condimenteu amb sal, pebre, nou moscada i el formatge blau, i reserveu la salsa.

Farcit dels canelons:

  1. Desosseu les cuixes d’ànec confitat i esmicoleu la carn.
  2. Agafeu una pera llimonera i talleu-la a daus petits. Agafeu un altra cassola i salteu-los amb mantega fins que quedin cruixents. Afegir un toc de sal.
  3. En un bol, barregeu la carn de l’ànec, els daus de pera i la ceba caramel·litzada.

Preparació del caneló:

  1. Agafeu pasta filo i talleu-la en rectangles. Pinteu-la amb mantega fosa (l’objectiu és que faci efecte de pasta de full).
  2. Poseu-hi el farcit al centre, i enrotlleu-la formant un caneló.
  3. Poseu els canelons al forn a 200 °C fins que estiguin daurats i cruixents.
  4. Col·loqueu un caneló en un plat, afegiu-hi un raig de salsa i decoreu amb brots o fulles tendres.

Ara només queda que et posis el davantal i visitis la Boqueria per aconseguir tots els ingredients per elaborar aquesta recepta!