Cigrons amb bacallà

Ingredients: 350 g de cigrons, 100 g de bacallà dessalat, 1 ceba mitjana, 50 g de naps, 100 g de pastanagues, 400 g d’espinacs, 1 llesca de pa, 4 grans d’all, 4 cullerades d’oli, herbes aromàtiques al gust, 1 clavell d’espècia i sal.
Preparació: Remulla els cigrons amb aigua tèbia durant 8 hores. Passat aquest temps, renta’ls i escórre’ls.
Col·loca el bacallà dins d’una cassola cobert d’aigua freda i posa’l al foc. Quan comenci a bullir, cola’l i passa’l a una altra cassola amb aigua abundant. Escalfa aquesta cassola amb el bacallà. Quan l’aigua sigui ben calenta, incorpora-hi els cigrons.
Mentrestrant, pela la ceba i punxa-hi el clavell; lliga les herbes aromàtiques escollides i, juntament amb la ceba, incorporar-ho a la cassola. Tapa-la i deixa-la a foc lent durant 1 hora i mitja. Pica els naps i la pastanaga i deixa’ls coure 20 minuts aproximadament. Incorpora els espinacs als cigrons i, a continuació, afegeix-hi la picada (pela els alls, enrosseix-los amb oli calent, juntament, amb la llesca de pa, i tritura aquestsa preparació al morter).
Deixa-ho coure tot junt 5 minuts més.
Rectifica de sal, si cal; retira les herbes i ja ho pots servir.
Recepta de Llegums Cuits La Boqueria, del llibre La cuina de la Boqueria, d’Àngel Peix i Jordi Anglí