12 Set
Notícies
Cuiners del buc Juan Sebastián Elcano i de la Boqueria preparen un showcooking a quatre mans
La Boqueria ha estat aquest matí escenari d’una sessió culinària molt especial. Amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona, dos xefs del buc escola Juan Sebastián Elcano han recalat al mercat per realitzar un showcooking juntament amb el cuiner Òscar Manresa, propietari de restaurants com Catalina o la Torre d’Alta Mar, entre d’altres.
Els dos xefs del ‘Embajador y Navegante’ que han protagonitzat el showcooking han estat el cabo primero Luis Estévez Regueiro i el cabo Emilio López Jiménez. Ambdós cuiners han elaborat els plats a quatre mans i han preparat un ‘ostión de Cádiz’ marinat amb cava sobre alga wakame, maionesa de Kimchi i emulsió de plàncton coronada amb ‘tortilla de camarones’.
Per part de la Boqueria, el xef Òscar Manresa ha cuinat uns deliciosos macarrons farcits de bou de mar, cap-i-pota i salsa de gambó.
El gerent de la Boqueria, Òscar Ubide, ha inaugurat la sessió i ha agraït a tripulants i comandaments del buc la seva presència al mercat, aprofitant el desplaçament del vaixell escola a la capital catalana amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica Barcelona.
El gerent ha destacat que aquesta sessió culinària conjunta permetrà “enfortir els llaços entre la Boqueria i la magnífica joia” que representa el buc Juan Sebastián Elcano. Així, Ubide ha dit sentir-se “molt content” de tenir part de la tripulació i comandants de Elcano a la Boqueria per dur a terme una “cooperació gastronòmica única”.
El Capitán Adrián Martín Nieto, per part seva, ha comentat que és un “autèntic plaer” poder ser a Barcelona i “donar visibilitat de manera pública” a les seves funcions i comeses. “Som una ambaixada flotant, i la relació que guarda el vaixell amb la cuina s’entén perquè durant sis mesos formem els ‘guardamarinas’ en aspectes navals i culinaris i allà on viatgem oferim la nostra cuina als nostres visitants”.
Per últim, el xef Òscar Manresa ha assegurat estar “molt content de poder compartir els fogons amb els companys de Elcano”, i per això, ha detallat, “elaborarem un plat mar i muntanya”. “Farem un plat molt bo i saborós que ens aportarà un conjunt de sabors forts i concentrats, tant del mar com de la muntanya. Esperem que els cuiners del buc puguin replicar el plat”, ha afegit.
Al final del showcooking s’ha dut a terme un tast de les dues elaboracions amb vins de la DO Penedès.
Buc escola Juan Sebastión Elcano
El buc escola Juan Sebastián Elcano té com a missió principal exercir d'escola naval flotant per als futurs oficials de l'Armada, que cursen a bord els estudis corresponents al quart any de carrera. Així mateix, el vaixell actua com a ambaixada flotant, rebent a bord autoritats i personalitats, i mostrant el pavelló nacional als múltiples ports estrangers on recala.
El vaixell va ser construït a les drassanes Echevarrieta-Larrinaga de Cadis l’any 1927. Ha recorregut més de dos milions de milles nàutiques i ha visitat 197 ports a més de 70 països. Actualment, el seu comandant és el Capitán de Navío Luis Carreras-Presas do Campo i té a bord una dotació entre oficials, suboficials, tropa, marineria i Caballeros i Damas Guardiamarinas, un total de 250 persones, aproximadament.
Els dos xefs del ‘Embajador y Navegante’ que han protagonitzat el showcooking han estat el cabo primero Luis Estévez Regueiro i el cabo Emilio López Jiménez. Ambdós cuiners han elaborat els plats a quatre mans i han preparat un ‘ostión de Cádiz’ marinat amb cava sobre alga wakame, maionesa de Kimchi i emulsió de plàncton coronada amb ‘tortilla de camarones’.
Per part de la Boqueria, el xef Òscar Manresa ha cuinat uns deliciosos macarrons farcits de bou de mar, cap-i-pota i salsa de gambó.
El gerent de la Boqueria, Òscar Ubide, ha inaugurat la sessió i ha agraït a tripulants i comandaments del buc la seva presència al mercat, aprofitant el desplaçament del vaixell escola a la capital catalana amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica Barcelona.
El gerent ha destacat que aquesta sessió culinària conjunta permetrà “enfortir els llaços entre la Boqueria i la magnífica joia” que representa el buc Juan Sebastián Elcano. Així, Ubide ha dit sentir-se “molt content” de tenir part de la tripulació i comandants de Elcano a la Boqueria per dur a terme una “cooperació gastronòmica única”.
El Capitán Adrián Martín Nieto, per part seva, ha comentat que és un “autèntic plaer” poder ser a Barcelona i “donar visibilitat de manera pública” a les seves funcions i comeses. “Som una ambaixada flotant, i la relació que guarda el vaixell amb la cuina s’entén perquè durant sis mesos formem els ‘guardamarinas’ en aspectes navals i culinaris i allà on viatgem oferim la nostra cuina als nostres visitants”.
Per últim, el xef Òscar Manresa ha assegurat estar “molt content de poder compartir els fogons amb els companys de Elcano”, i per això, ha detallat, “elaborarem un plat mar i muntanya”. “Farem un plat molt bo i saborós que ens aportarà un conjunt de sabors forts i concentrats, tant del mar com de la muntanya. Esperem que els cuiners del buc puguin replicar el plat”, ha afegit.
Al final del showcooking s’ha dut a terme un tast de les dues elaboracions amb vins de la DO Penedès.
Buc escola Juan Sebastión Elcano
El buc escola Juan Sebastián Elcano té com a missió principal exercir d'escola naval flotant per als futurs oficials de l'Armada, que cursen a bord els estudis corresponents al quart any de carrera. Així mateix, el vaixell actua com a ambaixada flotant, rebent a bord autoritats i personalitats, i mostrant el pavelló nacional als múltiples ports estrangers on recala.
El vaixell va ser construït a les drassanes Echevarrieta-Larrinaga de Cadis l’any 1927. Ha recorregut més de dos milions de milles nàutiques i ha visitat 197 ports a més de 70 països. Actualment, el seu comandant és el Capitán de Navío Luis Carreras-Presas do Campo i té a bord una dotació entre oficials, suboficials, tropa, marineria i Caballeros i Damas Guardiamarinas, un total de 250 persones, aproximadament.