Els alumnes de primària de les escoles del barri coneixen els productes de temporada amb una visita i un taller al mercat
La setmana passada, la Boqueria va acollir la visita dels alumnes de primària de l’escola Collaso i Gil, on van poder conèixer els diferents establiments i van realitzar un taller de cuina a l’aula gastronòmica del mercat treballant els productes de temporada de tardor.
Els alumnes, amb l’ajuda d’una cuinera i els monitors, van preparar un risotto de bolets amb carabassa i un dip de carabassa amb pa, gaudint d’una experiència pràctica mentre elaboraven una recepta que van acabar consumint.
Aquesta activitat s'emmarca en el programa “L’escola cuina al mercat”, una iniciativa de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona amb la col·laboració de Mercats de Barcelona, que va adreçada als nens i nenes de les escoles de primària del barri.
El programa, que es duu a terme durant tot l’any amb diferents escoles, combina la visita als mercats amb un recorregut pels diferents establiments i la descoberta de productes a través dels comerciants. Posteriorment, també es duu a terme un taller a l’aula gastronòmica, on aprenen a manipular i cuinar els productes de temporada, amb l’objectiu de fomentar la formació alimentària dels nens i nenes del districte i potenciar el coneixement dels mercats.