01 Oct
Producte
Kiwi
Menjar kiwis, la fruita d’una planta enfiladissa, és molt beneficiós per a la salut ja que, entre moltes altres coses, ens ajuda a depurar els budells, millorar les digestions i protegir les cèl·lules dels radicals lliures.
Molt ric en vitamina C –conté més del 80 per cent de la dosi diària recomanada-, també té vitamina E i àcid fòlic. Especialment ric en fibra soluble, que protegeix la nostra flora intestinal, conté minerals com el coure i el potassi.
Com que ajuda a fer venir són, menjar-ne dos abans d’anar a dormir pot ajudar les persones que pateixen insomni, i com que té molta vitamina C, ajuda a absorbir millor el ferro, amb la qual cosa actua com a preventiu de l’anèmia. Tot i els seus beneficis, la persones amb tendència a fer pedres al ronyó l’han d’evitar pels oxalats que conté.
Al mercat se’n poden trobar tres varietats: el verd, el groc –que podria tenir més propietats antioxidants que els verds- i el vermell, acabat d’arribar i de gust més dolç que els altres dos. Sigui del color que sigui, la millor manera de menjar-los és al natural, tot i que també són aptes per fer-ne melmelades. Important que els mengeu així que els talleu, perquè si no s’estoven i queden gomosos.
Molt ric en vitamina C –conté més del 80 per cent de la dosi diària recomanada-, també té vitamina E i àcid fòlic. Especialment ric en fibra soluble, que protegeix la nostra flora intestinal, conté minerals com el coure i el potassi.
Com que ajuda a fer venir són, menjar-ne dos abans d’anar a dormir pot ajudar les persones que pateixen insomni, i com que té molta vitamina C, ajuda a absorbir millor el ferro, amb la qual cosa actua com a preventiu de l’anèmia. Tot i els seus beneficis, la persones amb tendència a fer pedres al ronyó l’han d’evitar pels oxalats que conté.
Al mercat se’n poden trobar tres varietats: el verd, el groc –que podria tenir més propietats antioxidants que els verds- i el vermell, acabat d’arribar i de gust més dolç que els altres dos. Sigui del color que sigui, la millor manera de menjar-los és al natural, tot i que també són aptes per fer-ne melmelades. Important que els mengeu així que els talleu, perquè si no s’estoven i queden gomosos.