Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
17 Jun
Notícies

La Boqueria homenatja Montserrat i Alícia Agut, copropietàries de Can Culleretes

El Mercat de la Boqueria ha homenatjat avui Montserrat i Alícia Agut, les propietàries del restaurant barceloní Can Culleretes (c/Quintana, 5), fundat l’any 1786 i considerat el més antic de Catalunya i el segon més antic d’Espanya, segons el Llibre Guiness dels Rècords. Un referent de la cuina catalana tradicional, cabdal en la història de la gastronomia del nostre país.

L’acte ha tingut lloc a l’Espai Boqueria en el marc del cicle de Consell de Savis, amb el qual la Boqueria homenatja figures clau de la gastronomia i la restauració que han obert camí en el món de la cuina catalana.

El gerent, Òscar Ubide, ha presidit l’acte, en el qual Montserrat i Alícia Agut han agraït l’homenatge i han recordat com des que els seus pares van adquirir el restaurant l’any 1958, a la sala sempre hi va haver una taula reservada per artistes, polítics i periodistes rellevants de l’època, que s’acostaven de manera habitual a Can Culleretes a omplir l’estómac.

Les germanes Agut també han explicat que a meitat del segle passat, el públic principal a les nits eren barcelonins que sortien del Liceu o d’altres espectacles, mentre que a l’actualitat als vespres sobretot s’hi acosten turistes.

Montserrat i Alícia Agut són la segona generació de la família Agut Manubens, el matrimoni que a meitat del segle passat va agafar les regnes del Can Culleretes i el va remuntar fins a convertir-lo en un restaurant de referència primer al barri i després a tota la ciutat.

Actualment, són copropietàries del restaurant, on també hi treballen els seus fills i el marit de l’Alícia. Can Culleretes ha rebut diversos guardons, com la Menció Barcelona Restauració i el Premi Mercader. El nom del local, segons han explicat les homenatjades, obeeix al fet que a l’hora del cafè i les postres, sempre els deien: “Noies, culleretes!”.

Can Culleretes es caracteritza per oferir una cuina tradicional amb productes de mercat, frescos i de temporada. Entre els plats més apreciats trobem els famosos canelons de carn, de brandada de bacallà i espinacs i de jarret; l’escudella, civet de senglar, garrí a la catalana, ànec amb prunes, rap a l’all cremat, crema de flam, entre d’altres.

L’interior de Can Culleretes encara conserva ceràmiques, grans pintures costumistes de l’època modernista a les parets i centenars de fotografies de comensals famosos que hi ha dinat.

El caire familiar de l’establiment i l’oferta culinària de qualitat i a bon preu ràpidament van proporcionar al local la fama i el prestigi que encara conserva a l’actualitat.

A l’acte d’avui també ha assistit el president honorífic de la Boqueria, Salvador Capdevila, i personalitats del món de la cuina i la restauració homenatjades en anteriors Consell de Savis com en Josep Monje, Joan Rossell (Joan de les Flors), el periodista Lluís Permanyer, Sebastià Gotanegra, Josep Maria Freixa, Albert Torras, l’actor Enric Majó i amics de la professió i clients.