La Boqueria i Moët & Chandon creen menús amb motiu de la Copa Amèrica
Amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica, la Boqueria presenta menús elaborats per tots els bars del mercat, els quals s’han sumat a la iniciativa per crear una oferta gastronòmica de màxima qualitat amb els productes frescos i de proximitat que es troben a la Boqueria.
Aquests menús han estat possibles gràcies a la col·laboració entre la Boqueria i Moët & Chandon, que posa a disposició dels restaurants del mercat el seu champagne més icònic, el Brut Imperial.
Amb aquesta iniciativa, la Boqueria se suma a la implicació de la ciutat i s’abraça al tercer esdeveniment esportiu més important del món, la Copa Amèrica.
L’Espai Boqueria ha acollit avui la presentació dels menús gastronòmics amb l’assistència de la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, qui ha estat acompanyada del president del mercat, Jordi Mas, i el brand ambassador de Moët & Chandon, Xavier Monclús.
Amb aquests menús, la Boqueria aposta per la gastronomia de producte i de proximitat, reflectint la passió de la vida de mercat. Tots els productes que s’utilitzaran des d’avui per a l’elaboració dels menús procedeixen de les diferents parades de la Boqueria, reforçant la col·laboració històrica entre paradistes i restauradors.
Menús amb ocasió de la Copa Amèrica
El Kiosko Universal prepararà una graellada de marisc per a dues persones. El Quim de la Boqueria oferirà un ampli menú consistent en un aperitiu de zamburiñas a la Mediterrània, un entrant amb ous fregits de gallina lliure amb calamarsets de la costa, un plat principal de presa ibèrica a la brasa amb risotto d’alfàbrega i unes postres de sorbet de llimona amb herbes aromàtiques.
El Bar Quiosc Modern cuinarà una graellada de peix i marisc que inclourà un llobarro, una sèpia, quatre navalles i quatre gambes ‘mejilloneras’. El Ramblero elaborarà una graellada de marisc.
Els qui triïn el Bar Central o el Mític Bar es trobaran amb un menú que inclourà: un duet d’ostres ‘Selecció Boqueria’ al natural amb salsa Mignonette i marinada amb salsa Ponzu, poma i cogombre; un aperitiu a base d’esqueixada de gambes sobre tàrtar de tomàquet ‘cor de bou, ceba vermella confitada i vinagreta de pistatxos; un entrant de vieira amb ‘duxelle’ de boletus, gratinada amb salsa holandesa a l’estragó; un plat principal de bacallà al pil-pil amb tomàquet italià confitat al romaní i olivada d’Aragó; i unes postres de sorbet de llimona ecològica.
El Clemen's Boqueria cuinarà una graellada de marisc i una graellada de verdures.
I per últim, el Bar Boqueria oferirà un menú degustació consistent en una bomba de salmorejo amb pernil 100% ibèric de gla; un bunyol blanc o negre de calamar; tataki de salmó; ravioli de Wagyu A5; aletes de pollastre desossades i fumades; bou de mar amb alvocat, ous de truita i salsa; carpaccio de vedella; delícies de porc; i unes postres de pastís de formatge.
Els menús estaran regats amb Moët & Chandon Brut Imperial i es cuinaran des d’avui fins que acabi la competició.