La Boqueria ret homenatge a Isidre Gironès, fundador de l’emblemàtic restaurant Ca l’Isidre
El Mercat de la Boqueria ha homenatjat avui, 19 de setembre, a Isidre Gironès Escolano, fundador de l’emblemàtic restaurant Ca l’Isidre. A la taula, l’han acompanyat la seva filla, Núria Gironès; l’antic cuiner del restaurant, Josep Berenguer, i el gerent de la Boqueria, Òscar Ubide. Aquest acte s’ha celebrat en el marc d’’El Consell de Savis’, un cicle que reconeix la trajectòria de personatges destacats del món de la gastronomia barcelonina i catalana.
Isidre Gironès, apassionat de la cuina i els vins, compta amb més de 60 anys d’experiència en el sector de la restauració. Va ser l’any 1970 quan va decidir obrir les portes del reconegut restaurant Ca l’Isidre, que va fundar juntament amb la seva esposa Montserrat Salvó. La seva ubicació, al carrer de les Flors, molt a prop del Mercat de la Boqueria, va marcar una línia a la carta del restaurant, què es va enfocar en la cuina de mercat catalana amb el producte de temporada com a protagonista.
Durant més de 50 anys, cada matí, l’Isidre Gironès es desplaçava a la Boqueria a la recerca dels millors productes de temporada per dissenyar les exquisides receptes que ja són tot un emblema de la ciutat. Abans de passejar-se pels comerços, però, sempre feia una parada al Pinotxo per esmorzar! “Vaig conèixer la Boqueria el 1959. Recordo l’emoció que vaig sentir quan vaig descobrir el mercat des de dins. Cada dia, de dilluns a dissabte, a les 8h del matí, hi anava a comprar i, a les 10h, ja tenia tot el producte al restaurant”, ha explicat l’Isidre.
La base de la seva cuina és el producte d’alta qualitat i de temporada, a més del compromís i el bon tracte amb els clients. “Sempre m’ha agradat saber si els clients estan a gust al restaurant, valoro moltíssim totes les persones que ens visiten”, ha assegurat el restaurador. Tot això ha fet que figures del món de l’esport, la política o la cultura tan destacades com Woody Allen no es volguessin perdre la seva cuina.
Gràcies a la seva dedicació, Isidre Gironès ha obtingut la distinció de “Mosquetero Armagnac” i ha rebut premis com el de Millor Restaurant de Barcelona (1991), el Premi Nacional de Gastronomia de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (2017) i una Menció Honorifica als Premis Restauració Barcelona, entre molts d’altres.
L’homenatge a la Boqueria s’ha iniciat amb els vídeos d’agraïment de Joan Carles Ninou, propietari d’El Xampanyet; Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, i Eugeni de Diego, xef del restaurant A Pluma. A l’acte, també hi han assistit personalitats destacades del món de la política, de la gastronomia i de la cultura com Xavier Trias, Joan Manuel Serrat, Toni Falgueras, Òscar Nebreda, Javier de las Muelas, Josep Monje i Pere Chías. La trobada ha acabat amb la degustació dels característics ‘callos’ amb cigrons de Ca l’Isidre.
Pròximament, ‘El Consell de Savis’ estarà protagonitzat pel xef Francesc Fortí, de El Racó del Binu (24 d’octubre), i el xef Jean-Louis Neichel (21 novembre).