Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
19 Des
Notícies

La Boqueria ret homenatge a Jean-Louis Neichel, del restaurant Neichel

El Mercat de la Boqueria ha homenatjat avui, 19 de desembre, a Jean-Louis Neichel, fundador i xef del restaurant Neichel, en el marc d’’El Consell de Savis’, un cicle que reconeix la trajectòria de personatges destacats del món de la gastronomia barcelonina i catalana. 


El cuiner, nascut a Estrasburg el 1948, va estudiar a Colmar i a Ribeauvillé i va treballar amb Alain Chapel a Lió, amb Georges Blanc a la Borgonya i amb Gaston Lenôtre a París. Neichel ha desenvolupat la major part de la seva vida professional a Catalunya: primer com a director i cap de cuina d’El Bulli, on va aconseguir la primera estrella Michelin, i després al restaurant que duu el seu nom, a Pedralbes, que va tancar l’any 2015. Aquest establiment va guanyar el premi FAD d’interiorisme el 1981.


A El Bulli intentava modernitzar i reinventar alguns plats, com per exemple, sopa de musclos al safrà. “Als anys 80, els periodistes parlaven molt bé de mi i això em va ajudar en el meu camí cap a Barcelona”, ha afirmat Neichel. Va ser un dels primers xefs que també era propietari del negoci i empresari. A més, també va ser precursor dels carrets de licors, de postres, de formatges… I, sobretot, dels menús degustació. 


L’homenatge a la Boqueria s’ha iniciat amb el vídeo d’agraïment de Javier de las Muelas, referent del món del còctel, i un altre de molt especial: el de Marc Neichel, fill del xef, des de Portugal. A l’acte, també hi han assistit personalitats destacades del món de la gastronomia com els Germans Torres o l’Isidre Gironès. En acabar la sessió, els assistents han gaudit d’un choucroute preparat pel xef, maridat amb cervesa Damm.


A més, també s’ha presentat avui la col·lecció privada de 1.500 figuretes de cuiners que ha cedit Neichel a la Boqueria, que es pot veure al costat del punt d’informació del mercat. Es tracta de la col·lecció d'aquesta temàtica més gran d’Europa.


La Boqueria ha volgut reconéixer d’aquesta manera la carrera professional del xef. “Gent com tu és la que fa gran els mercats”, ha afirmat Jordi Mas, president del mercat.


Des del mes d’abril, el mercat ha reconegut a Joan Bayen (‘Juanito’), propietari del bar Pinotxo de la Boqueria; Josep Solà, propietari de la Bodega Sepúlveda; Josep Lladonosa, cuiner i historiador gastronòmic català, i Isidre Gironès, fundador del restaurant Ca L’Isidre. Al gener serà el torn de Francesc Fortí, xef i propietari d’El Racó d’en Binu.


Podeu recuperar la sessió amb Jean-Louis Neichel al canal de Youtube de la Boqueria.