30 Ago
Recepta
Patata i carabassa amb espècies xoriceres i calèndula

Ingredients per 2 persones:
- 200 g patates tipus fregir tallades a làmines fines
- 200 g de carabassa tallada a làmines
- 20 ml. oli d’oliva verge extra
Per la picada xoricera:
- 1 gra d’all
- 1 culleradeta de pebre roig picant
- 1 cullerada d’orenga seca
- 1 culleradeta de comí amb pols
- 1 nyora
- 4 cullerades d’aigua
- 1 xic de sal i pebre negre
Pel cruixent:
- Pètals frescos de calèndula
- Farina d’arròs
- Oli per fregir
Elaboració
- Posem les patates i la carabassa a la paella amb l’oli i ho deixem coure a foc baix 15 minuts amb la paella tapada. Com si volguéssim confitar les patates per fer una truita.- En un vas de túrmix posem tots els ingredients de la picada i ho triturem
- Afegim la picada i ho deixem coure 5 minuts més remenant amb una pala de fusta.
- Rentem els pètals de les calèndules perquè estiguin humits i se’ls hi enganxi la farina d’arròs. I els posem a fregir amb oli ben calent mig minut. Els traiem sobre un paper absorbent i els hi espolsem un xic de sal.
- En un plat posem la patata i carabassa i per sobre els pètals cruixents.
Iolanda Bustos (La xef de les flors)
Trobaràs aquesta recepta al seu llibre “Cuinar amb flors”