Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
30 Ago
Recepta

Patata i carabassa amb espècies xoriceres i calèndula

Ingredients per 2 persones:

  • 200 g patates tipus fregir tallades a làmines fines
  • 200 g de carabassa tallada a làmines
  • 20 ml. oli d’oliva verge extra

Per la picada xoricera: 

  • 1 gra d’all
  • 1 culleradeta de pebre roig picant
  • 1 cullerada d’orenga seca
  • 1 culleradeta de comí amb pols 
  • 1 nyora
  • 4 cullerades d’aigua
  • 1 xic de sal i pebre negre

Pel cruixent:

  • Pètals frescos de calèndula 
  • Farina d’arròs
  • Oli per fregir



Elaboració

- Posem les patates i la carabassa a la paella amb l’oli i ho deixem coure a foc baix 15 minuts amb la paella tapada. Com si volguéssim confitar les patates per fer una truita. 

- En un vas de túrmix posem tots els ingredients de la picada i ho triturem


- Afegim la picada i ho deixem coure  5 minuts més remenant amb una pala de fusta.

- Rentem els pètals de les calèndules perquè estiguin humits i se’ls hi enganxi la farina d’arròs. I els posem a fregir amb oli ben calent mig minut. Els traiem sobre un paper absorbent i els hi espolsem un xic de sal.

- En un plat posem la patata i carabassa i per sobre els pètals cruixents. 



Iolanda Bustos (La xef de les flors)

Trobaràs aquesta recepta al seu llibre “Cuinar amb flors”