20 Mar
Producte
Pèsol
Producte de temporada que va de març a maig, a Catalunya es cultiva principalment al Maresme, amb les varietats de floreta i garrofal, però també al Baix Camp i la Catalunya Central. És un llegum ple de vitamines específiques per al bon funcionament del sistema nerviós, en concret del grup B. També és ric en antioxidants, ajuda a controlar els nivells de sucre i a reduir el colesterol.
Quan són tendres es poden menjar amb les beines –són els tirabecs- tot i que la manera més habitual és menjarne només les llavors. Són molt agraïts a la cuina ja que se’n poden preparar entrants com una crema, un puré o una amanida, i guisats, en què poden ser els protagonistes o acompanyar altres aliments com carns i peixos.
A l’hora de comprar-los, ho podem fer amb la beina o ja desgranats. Si ho fem amb la beina, hem de mirar que sigui ferma i que quan l’obrim estigui humida per dins. Si volem tenir un quilo de pèsols desgranats, n’hem de comprar entre dos i tres amb beina.
A l’hora de cuinar-los, més que bullir-los els hem d’escaldar perquè mantinguin tots els nutrients. Per això mateix, si han d’anar en sopes, guisats o saltats a la paella, millor afegir-los a l’últim moment.
Quan són tendres es poden menjar amb les beines –són els tirabecs- tot i que la manera més habitual és menjarne només les llavors. Són molt agraïts a la cuina ja que se’n poden preparar entrants com una crema, un puré o una amanida, i guisats, en què poden ser els protagonistes o acompanyar altres aliments com carns i peixos.
A l’hora de comprar-los, ho podem fer amb la beina o ja desgranats. Si ho fem amb la beina, hem de mirar que sigui ferma i que quan l’obrim estigui humida per dins. Si volem tenir un quilo de pèsols desgranats, n’hem de comprar entre dos i tres amb beina.
A l’hora de cuinar-los, més que bullir-los els hem d’escaldar perquè mantinguin tots els nutrients. Per això mateix, si han d’anar en sopes, guisats o saltats a la paella, millor afegir-los a l’últim moment.