Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
29 Des
Producte

Pularda

El Nadal és la millor època per gaudir d’aus criades a l’aire lliure: capó, gall dindi, capó de pintada, oca, pintada i pularda. Aquest any les pulardes, a la parada d’Avinova, han pres tot el protagonisme. Per la seva criança en llibertat i l’alimentació amb cereals i farina de llet, la pularda destaca per la untuositat en la textura de la seva carn. A Avinova en trobareu del país i franceses: de Gers, de les Landes i de Bresse (d’on és la varietat de pota blava). Per preu, les del país, de Gers i les Landes estan a meitat de preu que les de Bresse, que poden arribar als 30 €/kg. Són aus amb una mitjana de pes entre els 2,2 - 2,7 kg aprox. Un plat de festa!

A la parada en trobareu de preparades per farcir-les a casa, salpebrades a punt de cocció o be farcides amb: prunes, orellanes, carn picada, pomes i pinyons. També en venen de desossades i farcides com un rodó, i fins i tot cuinades. Això si, feu l’encàrrec amb antelació perquè després la gran quantitat de comandes per a les festes ho complica.

Si la voleu cuinar vosaltres, els especialistes d’Avinova us aconsellen que prèviament la prepareu untant-la amb llard de porc, sal i pebre per dins i per fora, i la deixeu reposar un o dos dies a la nevera amb el pit al fons de la cassola. I per coure-la, poseu la cassola tapada amb paper de cocció, al forn a 150 graus. Calculeu 1 hora per quilo. Al web avinova.cat trobareu, entre d’altres, la recepta de la pularda amb farcit de nadal.

Des del 1907 -i ja van quatre generacions-, la gent d’Avinova (la família Capdevila) es dedica a la venda i distribució de productes selectes d’aviram, foie, ous, cargols i caça.