Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
09 Jul
Recepta

Salmó amb pastanagues lacades i crema de pebrots vermells

Què et ve al cap quan penses en un bon àpat? Si t’agrada el peix, ets fan de menjar sa i vols mantenir una dieta equilibrada, el salmó és un ingredient que no pot faltar a la teva cuina. El salmó és conegut per ser una font excel·lent d'àcids grassos omega-3, que són essencials per a la salut cardiovascular. Però això no és tot! És ric en proteïnes d'alta qualitat, vitamines del grup B, vitamina D i minerals com el seleni i el potassi que afavoreixen la salut cerebral i ocular.

Amb l’arribada del bon temps, res millor que reunir-se amb amics i família per celebrar dinars i sopars a l’aire lliure. I què millor que fer una ‘MAR-bacoa’? De la mà del Consell de Productes del Mar de Noruega, vam acollir una presentació amb la xef Ada Parellada i la farmacèutica i nutricionista Amelia Platón, que van presentar plats creatius i saludables a base de salmó i bacallà noruecs.

Inspirats per aquesta iniciativa, avui et portem una recepta deliciosa: salmó amb pastanagues lacades i crema de pebrots vermells. Estàs llest/a per descobrir com preparar aquest plat espectacular? Doncs agafa el davantal i cuinem!

Ingredients

  • 4 supremes de salmó
  • 4 pastanagues
  • 100 g de soja
  • 200 g de mel
  • 100 ml de suc de llimona
  • 200 g de pebrots del piquillo
  • 50 g d'oli d'oliva
  • Sal al gust

Elaboració

  • Pela les pastanagues i talla-les en bastons. Escalda-les en aigua bullent durant tres minuts i després refresca-les en aigua freda per aturar la cocció. 
  • En una paella, barreja la soja, la mel i el suc de llimona. Afegeix les pastanagues escaldades i cuina a foc mitjà, untant-les amb la barreja fins que la salsa es redueixi i les pastanagues quedin lacades. 
  • Tritura els pebrots del piquillo juntament amb l'oli d'oliva i una mica de sal fins a obtenir una crema suau i homogènia. 
  • Rostim el salmó en una paella calenta, començant pel costat de la pell. Cuina fins que la pell estigui cruixent i l'interior del salmó estigui tendre.
  • Serveix el salmó sobre un llit de pastanagues lacades. Acaba el plat amb una generosa cullerada de crema de pebrots del piquillo sobre el salmó.

Si vols descobrir més receptes, no dubtis a visitar la pàgina web dels Productes del Mar de Noruega.