Salmorejo, vieira marinada i brots frescos

Ingredients
- 750 g de tomàquet canari
- 250 g de molla de pa vell
- 1 gra d'all blanquejat i sense germen
- 40 g de pebrot verd
- 100 g d'oli d'oliva
- 1 copa de vinagre de Xerès
- 1 rovell d'ou
- Sal
Per a la vieira:
- 2 vieires netes
- 100 g de sucre
- 100 g de sal
- 10 g de pebre vermell de la Vera
Pel guarniment:
- 25 g d'oli de gamba
- 5 g de cibulet
- 10 g de pell de llimona fermentada
Per a la llimona fermentada:
- 4 llimones
- 100 g de sal fina
A més:
- Salicòrnia
- Flor de borratja
- Brot de rave
- Brot de mostassa
- Ous de truita
Elaboració
Per fer el salmorejo, posem en un recipient el pa, els tomàquets pelats, el pebrot verd picat, el gra d'all, la sal, l'oli i el vinagre. Ho deixem macerar en fred entre 3 i 4 hores. Ho triturem a la Thermomix durant 4 o 5 minuts a màxima potència i li afegim el rovell de l'ou sense parar la màquina. Ho passem per un colador xinès, rectifiquem de sal, ho fiquem dins una màniga i ho reservem.
Barregem les vieires amb el pebre vermell i després les cobrim amb la barreja de sal i sucre. Ho deixem 20 minuts i ho passem per l'aixeta per retirar-ne tota la barreja. Ho assequem molt bé, ho piquem ben finet i ho reservem.
Barregem tots els ingredients del guarniment i ho afegim a la vieira picada.
Rentem bé les llimones, tot fregant-ne la pell, les tallem a rodelles fines i afegim la sal. Les fiquem en una bossa de buit al 100% durant com a mínim 48 hores.
En treiem les rodelles, de les quals només farem servir la pell, que picarem ben fina i reservarem.
Per a l'emplatat, posem la vieira en un motlle de cèrcol petit al mig del plat. Posem un motlle de cèrcol més gran i l'omplim amb el salmorejo ben fred. L'acabem amb els brots i els ous de truita.
Germán Espinosa (Fonda Espanya)
Trobaràs aquesta recepta al Receptari 180 de la Boqueria. Aconsegueix-lo al Punt d'Atenció al Client.