Sopa de ceba
Ingredients: 250 g de ceba de Figueres, 1,2 l de brou de gallina, 8 g de mantega, 3 cl de brandi, 50 g de formatge gruyère, 6 g de foie gras, 1 paquet de pasta de full i 1 ou.
Preparació:
Comencem fent el brou, amb gallina i un manat d’herbes. Un cop cuit, el colem i reservem.
Tallem la ceba en juliana i l’ofeguem amb la mantega durant 5 minuts. Hi afegim el brandi i deixem que arrenqui a bullir.
Ho retirem del foc i afegim la ceba i el formatge al brou de gallina. Posem aquesta preparació, freda, al recipient on acabarem la sopa al forn. Hi afegim també el foie gras tallat a dauets.
Preparem la ‘tapadora’ de pasta de full. Amb un motlle circular d’un diametre d’un centímetre més que el del recipient, tallem la pasta de full. Batem l’ou i amb un pinzell pintem la vora del recipient perquè s’hi enganxi la pasta de full amb què el cobrirem.
Fiquem el recipient al forn, preescalfat, a 200 graus durant 20 minuts, i ja la podem servir, tot vigilant de no cremar-nos amb el recipient calent.
Recepta del xef Romain Fornell per al taller El Xef Convidat del Boqueria180.