Tast de vins amb harmonia de fruites
Arriba l’estiu i les postres més naturals es revolucionen. Els préssecs maduren als arbres esperant la seva hora, els nespres creixen entre la boira de l’Ordal, les cireres vermelles pinten de colors les parades de les pageses i les síndries mullen les galtes dels més menuts. És hora de buscar els vins que més estimen les fruites.
En aquest tast participatiu del 22 de juny (18 h), assentarem les bases de la degustació de vins i adquirirem les pautes d’anàlisis sensorial, maridarem les cireres amb les bombolles del rosat de Pinot Noir; la síndria amb l’Alba Chardonnay DO Navarra; les nespres amb el vermut Cisa negre; els préssecs amb el Vino Naranja de Oliveros de Huelva i els albercocs amb el meravellós Pizzicato de Mas Comtal DO Penedès.
El maridatge és la combinació d'aliments i begudes amb la finalitat de realçar sabors i aromes i aportar matisos nous i atractius. Quan combinem fruita fresca amb vins, tot i que es tracta d’un exercici arriscat, busquem potenciar o completar els sabors de dos element bàsics en la nostra cultura. Acideses, dolçors i amargors ballen juntes per fer més ample tota la percepció i obrir-nos a camins desconeguts.
La sessió estarà conduïda per Xavier Barba, enòleg Entrevins. Rodavins per tota Catalunya, cerca sempre sorprendre i fer cada dia més democràtic el fet de saber parlar de vins.
Inscripcions: https://www.atrapalo.com/actividades/cata-de-vinos-con-harmonia-de-frutas-mercado-de-la-boqueria_e4895048/