Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Actualitat

< Tornar al llistat
28 Abr
Recepta

Amanida de bacallà i taronja amb vinagreta de safrà

Ingredients

  • 250 g de bacallà dessalat i esqueixat 
  • 2 cebes tendres
  • 2 endívies
  • 2 carxofes
  • 2 taronges
  • 2 pastanagues
  • Flors del temps fresques
  • 1 cullerada de tàperes 
  • Oli per fregir la carxofa

Per a la salsa:

  • 4 brins de safrà
  • 2 cullerades de vinagre blanc
  • 2 cullerades de mel 
  • 6 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • Sal

Elaboració


Comencem fent la vinagreta. Macerem els brins de safrà esmicolats amb el vinagre durant 10 minuts. Hi afegim la mel, la sal i l'oli d'oliva i ho emulsionem amb unes varetes.


Tallem les verdures amb diferents talls: la ceba fina, l'endívia a fulles, la pastanaga a tires i el cor de carxofa tipus carpaccio.


Escalfem una mica d'oli en un cassó i hi fregim les làmines de carxofa com si volguéssim fer xips. També hi fregim les tàperes. Les reservem en un plat sobre paper absorbent per retirar l'excés d'oli.


Pelem la taronja, en retirem la part blanca i la tallem a grills. Després marinem uns minuts el

bacallà amb la vinagreta.


Per emplatar, posem la taronja al fons, seguida de la pastanaga, i la resta d'ingredients. Ho acabem amb el bacallà i li tirem la vinagreta per sobre. Després, hi posem pètals de flors fresques (alissum, calèndula, caputxina begònia…) i ja ho podem servir.


Iolanda Bustos (La cuinera de les flors)

Trobaràs aquesta recepta al Receptari de la Boqueria.